Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lund är Sveriges bästa studentstad 2022

Lund har utsetts till Sveriges bästa studentstad 2022. Det är studentum.se som i sin rankning utgår från nio parametrar som studenter menar har betydelse för val av studieort.

Lund placerar sig på topp tio inom undersökningens allra flesta områden. Inom tre områden utmärker sig Lund särskilt väl: studentlivet, utbudet av praktikplatser och utbudet av utbildningar på avancerad nivå.

Att Lunds studentliv är en av de största dragningskrafterna för nya studenter kommer inte som någon överraskning. Lund har lång tradition som kunskapsstad och studenterna har satt sin prägel på staden i mer än 350 år. Studenterna har en självklar plats i stadsbilden. Ett exempel är stundande Lundakarnevalen i maj som engagerar 5 000 ideellt arbetande studenter.

Det är viktigt att vi är lyhörda och förstår vad morgondagens studenter söker i sitt val av studieort. Vi är måna om att ha en nära dialog med studenterna och universitetet för att ta till vara och utveckla det som är unikt för Lund, säger Jeanette Lunde, universitet- och studentsamordnare i Lund.

FAKTA

studentum.se är en del av Keystone Education Group som är marknadsledande inom utbildningsmarknadsföring och driver världens största söktjänster för utbildning. Keystone Education Group samarbetar med 4 000 utbildningsleverantörer i 40 länder och hjälper 3 miljoner studenter att hitta rätt utbildning.

För att studentum.se bättre ska kunna hjälpa användarna att välja utbildning (och studentstad), har de skapat rankningen topp 10 studentstäder i Sverige.

https://www.studentum.se/bli-student/sveriges-basta-studentstad/2022

Rankingen är baserad på följande parametrar som studenter värdesätter vid val av studieort:

  • Karriärmöjligheter efter utbildningen
  • Kort bostadskö och rimlig hyra
  • Studentlivet (utbudet av aktiviteter på nationer och studentkårer)
  • Möjlighet till extrajobb
  • Utbud av fritidsaktiviteter (t.ex. sporter, hobbies)
  • Stadslivet (utbud av kaféer, restauranger, barer, pubar, klubbar)
  • Möjlighet till master och forskarutbildning
  • Möjlighet att hitta praktikplats
  • Bra kommunikationer inom och i anslutning till staden (t.ex. kollektivtrafik, tågförbindelser)

Uppdaterad:

Dela sidan: