Länk till startsidan

Fler yrkeshögskolor i Lund gynnar både företag och invånare

YH Lund ska hjälpa företag med kompetensförsörjning och samtidigt få fler kommuninvånare i arbete genom att få fler yrkeshögskoleutbildningar (YH) till Lund och närområdet. Ambitionen är att få fler lundabor i arbete.

9 av 10 som går en YH-utbildning har jobb inom ett år efter examen. YH Lund är ett arbete där kommunen, tillsammans med företag och utbildningsanordnare, ska arbeta med att få fler yrkeshögskoleutbildningar (YH) till Lund och närområdet.

Hjälpa näringslivet med kompetensförsörjning

Genom att skapa möjligheter som sammanför utbildningsanordnare och näringslivet där det finns kompetensförsörjningsbehov ska YH Lund bidra till att hjälpa företagen med kompetensförsörjning och samtidigt få fler kommuninvånare i arbete. Tanken är också att göra YH mer känt, såväl för näringslivet som för kommuninvånare.

YH Lund drivs av näringslivsenheten, utbildningsförvaltningen och arbetsmarknads- och socialförvaltningen tillsammans i Lunds kommun. Projektet pågår mellan hösten 2022 till sommaren 2024 och ska även undersöka hur arbetet kring yrkeshögskoleutbildningar kan bli en del av kommunens ordinarie verksamheten.

Är du nyfiken på YH Lund? Kontakta projektledare Madelene Larneby: madelene.larneby@lund.se.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?