Länk till startsidan

Det goda livet i Brunnshög

För sex år sedan lämnade paret Singh Indien för Sverige och Skåne. Det var nyfikenheten och längtan efter ett hållbart liv som drev dem hit. Några år med IT-jobb och olika boenden i Köpenhamn och Lund gick innan paret en dag bestämde sig för att hitta någonstans att rota sig. Efter nogsam research föll valet på Brunnshög.

– Pendlingsmöjligheterna och närheten till natur och frisk luft avgjorde vårt val, berättar Vipendra.

Nästa steg var att välja typ av boende. Villa var uteslutet och lägenhet kändes inte vettigt med tanke på vad de skulle få för pengarna. När prospektet med arkitektradhusen presenterades blev de glatt överraskade.

– Vi gillade marknadsföringen av arkitektradhusen. Lunds kommun lyckades verkligen sälja in aspekten hållbarhet, men även idén att bo minimalistiskt, futuristiskt och ultramodernt, berättar Vipendra.

Man med lila skjorta står framför ett hus.
Vipendra Singh, från Indien som numera bor i Brunnshög.

– Det jag gillar mest med boendet är att mitt hem är unikt, men också vetskapen att området är under transformation och snart kommer bli något oerhört attraktivt.

Grannskapet blev en bonus

Ett radhus skulle inte kosta så mycket mer än en lägenhet, tänkte de. Dessutom fick de en egen liten täppa, gångavstånd till biblioteket och ett stenkast från närmaste lekpark. Och härliga grannar med olika bakgrunder och nationaliteter.

– Förutom min hustru och jag som är från Indien finns fem nationaliteter i arkitektradhusen - Spanien, USA, Frankrike, Slovakien och Sverige. Det känns riktigt bra, säger Vipendra.

Kanske skapar mixen av bakgrunder något speciellt. Grannskapet utgör en trygghet och de hjälper varandra med stort och smått i en tid då Brunnshög till stora delar är en arbetsplats. Ibland samlar byggherren de boende i arkitektradhusen för att ge information och sta emot frågor. Oavsett störningar från byggnationerna är Vipendra supernöjd.

Vill du veta mer om Brunnshög?

I nordöstra Lund byggs Brunnshög – en ny stadsdel med 40 000 boende och arbetande.

Brunnshög

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?