Nyheter och nyhetsarkiv

Oktober

2021-10-20

Genomlysning av beslutsprocessen för grundsärskola klar

Processen för beslut om mottagande i grundsärskola ska ske både på ett rättsäkert och korrekt sätt. För att säkerställa det har en extern genomlysning genomförts. Rapporten, som gjorts av EY, visar att det skett en betydande positiv utveckling av processen i sin helhet, men pekar också på ett antal utvecklingsområden.

2021-10-20

Snart lanseras nya lund.se

Lunds kommuns webbplats kommer den 25 oktober att få ett nytt utseende då vi gör en uppgradering av vår webbplats.

2021-10-15

Förslag till handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck

Rätten till ett liv fritt från våld och förtryck. Det ska åtgärderna i Lunds kommuns handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck främja. Nu går förslaget till handlingsplanen ut på remiss till berörda nämnder. Handlingsplanen visar en samlad bild av allt Lunds kommun ska utveckla tillsammans utöver förvaltningarnas grunduppdrag inom området. 

2021-10-15

Förtydligande gällande alkoholservering i kommunens lokaler

Efter inlägg i bland annat sociala medier har regelverket kring alkohol i kommunens lokaler diskuterats. Vi vill här förtydliga att något totalförbud mot alkoholservering inte införts i kommunen.

2021-10-14

Så ser spåren av narkotika ut i Lunds avloppsvatten

Lunds kommun genomför regelbundet prover i avloppsvattnet. Syftet är att analysera vilka narkotikapreparat som kan spåras häri. De senaste testresultaten visar på en minskning av narkotikakonsumtion i Lunds kommun under pandemin. Nu ska en ny analys göras.

2021-10-13

Nominera Årets frivilliga samhällsarbetare 2021

Känner du någon som genom särskilt engagemang för sitt frivilliguppdrag hjälper barn, unga, äldre eller andra i en utsatt situation? Ta chansen att nominera din kandidat till priset Årets frivilliga samhällsarbetare senast 15 oktober.

2021-10-12

Lund allt bättre på arkitektur

Lund tillhör de allra bästa kommunerna i Sverige när det kommer till arkitektur. En placering på topp-tio ger ett kvitto på att höga ambitioner och målmedvetet arbete ger resultat.

2021-10-11

Nominera kandidater till årets integrationspris

Vet du någon som kämpar för integrationen i Lund? Nu är det dags att nominera kandidater till Lunds kommuns integrationspris 2021. Priset syftar till att uppmuntra insatser som arbetar med att föra människor närmare varandra.

2021-10-06

Lunds kommuns miljöpristagare 2021

Lundabors stora miljöengagemang uppmärksammas! Under förra veckans kommunfullmäktige delades årets miljöpris ut till Martina Kvist Reimer - Höjeådalens förkämpe och Tomas Björnsson - en mångårig miljövän som bidragit till Lunds framgångar som cykelstad.

2021-10-05

Årets vinnare av Lunds kommuns medarbetarpriser har utsetts

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland Lunds kommuns medarbetare. Nu hyllas några av dem när vinnarna av årets medarbetarpriser utses.

2021-10-04

Nominerade till medarbetarpriset Öppenhet utsedda

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. För att hylla några av dem efterlystes före sommaren kandidater till Lunds kommuns medarbetarpriser. Nu är de nominerade till medarbetarpriset Öppenhet utsedda, vinnaren utses i oktober.

2021-10-01

Framgångsrikt klimatarbete i Lund går in i nästa fas

Idag, 1 oktober 2021, kom ett efterlängtat besked som innebär att arbetet inom ramarna för projektet ”Klimatneutrala Lund 2030” kan fortsätta. Genom samverkan och innovationstänk ger projektet svar på frågor kring hur Lund ska nå sitt mål att bli klimatneutralt till år 2030.

2021-10-01

Nominerade till medarbetarpriset Innovation utsedda

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. För att hylla några av dem efterlystes före sommaren kandidater till Lunds kommuns medarbetarpriser. Nu är de nominerade till medarbetarpriset Innovation utsedda, vinnaren utses i oktober.

September

2021-09-30

Nominerade till medarbetarpriset Kunskap utsedda

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. För att hylla några av dem efterlystes före sommaren kandidater till Lunds kommuns medarbetarpriser. Nu är de nominerade till medarbetarpriset Kunskap utsedda, vinnaren utses i oktober.

2021-09-30

Lunds kommun undertecknar borgmästaravtalet 2050 och Cities Race to Zero

Borgmästaravtalet är ett initiativ från Europeiska kommissionen. Genom att underteckna avtalet har över 10 000 städer runt om i världen lovat att ha ett mer ambitiöst klimatarbete än EU:s mål.

2021-09-30

Fokus på Stångby och Vallkärra i nytt projekt

Lunds kommun har drivit flera ortutvecklingsprojekt för att främja landsbygden. Det senaste – Fokus Södra Sandby – har förklarats avslutat. Samtidigt beslutade kommunstyrelsen i dag att ett förslag till projektplan för fokusarbete i Stångby och Vallkärra nu ska tas fram.

2021-09-28

Nominerade till medarbetarpriset Lyssna utsedda

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. För att hylla några av dem efterlystes före sommaren kandidater till Lunds kommuns medarbetarpriser. Nu är de nominerade till medarbetarpriset Lyssna utsedda, vinnaren utses i oktober.

2021-09-27

Nominerade till medarbetarpriset Lära utsedda

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. För att hylla några av dem efterlystes före sommaren kandidater till Lunds kommuns medarbetarpriser. Nu är de nominerade till medarbetarpriset Lära utsedda, vinnaren utses i oktober.

2021-09-25

Nominerade till medarbetarpriset Leda utsedda

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. För att hylla några av dem efterlystes före sommaren kandidater till Lunds kommuns medarbetarpriser. Nu är de nominerade till medarbetarpriset Leda utsedda, vinnaren utses i oktober.

2021-09-24

Kulturnatten –en efterlängtad Lundatradition är äntligen tillbaka!

Nu är det åter dags för årets upplaga av Kulturnatten i Lund bjuder på många klassiska inslag men också nya bekantskaper, som hållbart hantverk och en alldeles ny trubadurscen.

2021-09-23

Stjärnkock ger skolmaten asiatisk touch

Det är finbesök och kändisfaktor på samma gång, när mästerkocken Jennie Walldén samlar en grupp skolkockar för att testa de asiatiska recept hon tagit fram speciellt för Lunds skolelever.

2021-09-22

Lunds kommun lyfter i årets ranking av företagsklimat

Idag presenteras Svenskt Näringslivs kommunranking ”Lokalt företagsklimat” där Lunds kommun placerar sig på plats 78 i kommunrankingen. Kommunen lyfter 46 platser från föregående år och intar därav en andra plats bland Sveriges större städer i rankingen. Den årliga rankningen visar att kommunens företagare generella omdöme ökar, men att dialogen och attityden kring företagande förbättrats mest.

2021-09-21

Urban konst tar plats i Lund

Under tre månader kommer tre konstverk att växa fram i centrala Lund. Fokus för satsningen LundART ligger på den urbana konsten.

2021-09-20

Välkommen att besöka Dalbyveckan

Under vecka 38 sätts allt ljus på Dalby. Då kommer bland andra bygglovshandläggare, energirådgivare och en rad olika politiker att flytta sina arbetsplatser till Dalby.

2021-09-09

Nu är Skånestafetten i Lund!

För att lyfta att 2021 är friluftslivets år har landshövdingen i Skåne, Anneli Hultén, utmanat alla 33 skånska kommuner med en cykelstafett genom 33 naturreservat. Stafetten, som startade i mars, har nu kommit till Lund. Torsdag 9 september tar Lunds första lag över stafettpinnen från Kävlinge kommun och måndag 13 september lämnar Lunds kommun över till Staffanstorps kommun.

2021-09-04

Framtidsplanen för Södra Sandby är klar

Engagemanget i ortvecklingsprojektet Fokus Södra Sandby har sammanställts i en ”Framtidsplan”. Nu är det dags att successivt genomföra de olika åtgärderna i framtidsplanen.

2021-09-02

Lunds arbete med hållbara transporter bäst i Sverige

För sjätte året i rad hamnar Lund högst upp i toppen när svenska kommuners arbete med hållbara transporter rankas. Under en digital tillställning tidigare idag delades priset ”Bäst på hållbara transporter” ut till Lunds kommun.

2021-09-01

Cecilia Holmblad blir ny direktör för Lunds renhållningsverk

Hon kommer närmast från Nordvästra Skånes Renhållnings AB där hon arbetat över 10 år som renhållningschef för de sex nordvästskånska kommunerna.

Augusti

2021-08-27

Nu skickas SCB:s medborgarundersökning ut

I dagarna skickas Statistiska centralbyråns (SCB) årliga medborgarundersökning ut till totalt 1 600 Lundabor. I enkäten får kommuninvånare tycka till kring hur det är att leva och bo i Lunds kommun samt vilket inflytande de känner att de har.

2021-08-25

Samråd om en regional avloppsvattenrening

Kommunalförbundet VA SYD bjuder nu in till samråd om regional avloppsrening. Mellan den 25 augusti och den 3 november välkomnas allmänheten och andra berörda att delta i samrådet och lämna in sina synpunkter.

2021-08-20

Starkare bykärna och 300 nya bostäder i Södra Sandby

Bygata istället för genomfartsled, en tätare bykärna med fler bostäder, mer service och ny plats för föreningslivet. Det är viktiga delar i det förslag till planprogram som byggnadsnämnden under torsdagen beslutade är redo för samråd.

2021-08-19

Rymden ett steg närmare Lund

Nu är det klart att Sveriges fjärde ESA BIC (European Space Agency Business Incubaton Centre Sweden) förläggs på Ideon Science Park i Lund. Beskedet välkomnas av såväl Rymdstyrelsen som Lunds kommun.

2021-08-17

Årlig trygghetsmätning skickas ut

Vilka problem ser medborgarna där de bor? Känner de sig trygga när de rör sig ute på kvällarna? Bland annat detta kommer polisen tillsammans med de 58 kommunerna i polisregion Syd att undersöka i årets lokala trygghetsmätning.

2021-08-11

Små förskolor utanför tätorterna får extra ersättning

De mindre förskolorna utanför tätorterna i Lunds kommun spelar en viktig roll för en levande och livskraftig landsbygd. Kommunstyrelsen beslutade i dag om extra ersättning till dessa förskolor.

2021-08-09

Hur upplever du tryggheten som företagare i Lunds kommun?

Om du är en av de 3 422 företagare som tagit emot en enkät så hoppas vi att du kan avsätta cirka tio minuter för att besvara den. Vi behöver dina synpunkter för att bli bättre!

2021-08-05

Veberöd blir Skandinaviens första medlem i globala samarbetet Fab City

Barcelona, Shenzhen, Mexico City och så Veberöd - den 9 augusti blir Lund genom Smarta Byar i Veberöd en del av den globala organisationen Fab City Global Initiative. Det tillkännages under festivalen Fab16 som pågår mellan den 9 och 15 augusti och som sänds från Montreal. Mer än trettio städer är med i Fab City och medlemmarna minskar sitt klimatavtryck bland annat genom att öka andelen lokalproducerat. Veberöd blir den första Fab City-medlemmen i Skandinavien.

Juli

2021-07-25

Inte längre hög risk för skogsbrand i Lunds kommun

Efter en tid med varmt och torrt väder har de senaste dagarnas lågtryck gjort att risken för skogsbrand minskat i Lunds kommun. Du bör dock fortfarande vara försiktig om du väljer att grilla i skog och mark – bara för att risken minskat betyder det inte att olyckor inte kan ske.

2021-07-23

Utbyggd kameraövervakning på skadedrabbade skolor

108 tillstånd för kameraövervakning på skolor och förskolor i Lunds kommun har beviljats. Initialt prioriteras de mest skadeutsatta byggnaderna. Allra först ut var Lerbäcksskolan som nu har 23 kameror och högtalare uppsatta.

2021-07-19

Så håller vi trygga arrangemang i sommar

Sommarens arrangemang i Lunds kommun anpassas efter rådande pandemi. Efter att en konsert i Stadsparken den 8 juli dragit många besökare även utanför arrangemangets avgränsningar har ytterligare insatser gjorts för att liknande situationer ska förhindras framöver.

2021-07-15

Kommunhuset Kristallen utrymt

Sen eftermiddag torsdag 15 juli fick personalen på kommunhuset Kristallen in ett misstänkt farligt föremål i receptionen. Polisen kontaktades och Kristallen utrymdes. Föremålet togs om hand av Polisen och visade sig vara ofarligt.

2021-07-14

Europa Direkt Lund har slagit upp sina portar

Nu finns Europa Direkt Lund! Europa Direkt Lund hjälper den som har frågor om EU:s politik och prioriteringar, fonder och program, eller vill veta mer hur EU fungerar.

2021-07-09

Med anledning av konserten i stadsparken den 8 juli

En konsert med Smith & Thell genomfördes den 8 juli, tidig kväll, i stadsparken inom ramen för Sommarlund. Tillstånd fanns från polisen då det genomfördes på allmän platsmark. Det fanns tydliga avspärrningar runt konsertområdet och en begränsning på 500 besökare. Alla besökarna fick anvisade platser inom området.

2021-07-08

Vi vill veta om ditt smultronställe!

Vilket är ditt bästa tips i Lunds kommun, alla kategorier? Vad får man absolut inte missa här? Det kan vara allt ifrån Domkyrkan till Billebjer. Härligaste kulturen eller finaste gränden. Bästa utsiktsplatsen.

2021-07-02

Ny lag om estetiska behandlingar och ändring i anmälningsplikten för hygieniska verksamheter

En ny lag om estetiska behandlingar och ändring i anmälningsplikten för hygieniska verksamheter gäller från och med 1 juli 2021.

2021-07-01

Eldningsförbudet i Lunds kommun hävt

Beslutet om eldningsförbud i Lunds kommun har hävts i dag den 1 juli. Det är den ökande mängden regn som gör att brandrisken inte längre bedöms som stor.

Juni

2021-06-24

Midsommaröppettider

Idag, torsdag den 24 juni, finns medborgarcenter på plats fram till kl. 15.00.

2021-06-23

Lunds nya miljöprogram tar sikte på globala utmaningar till 2030

Kommunfullmäktige i Lunds kommun har beslutat om ett nytt miljöprogram, LundaEko 2021–2030. Kanske det viktigaste miljöprogrammet hittills då Lund till 2030 bland annat ska vara en klimatneutral stad, hantera utmaningar med den minskade biologiska mångfalden samtidigt som befolkningen växer. För att ta oss an detta har sex prioriterade målområden arbetats fram med ett stort engagemang från olika delar av samhället.

2021-06-23

Sommarschema för Kommunkontorets receptioner

Under sommaren varierar öppettiderna för receptionerna på Bruksgatan och Rådhuset. Här nedan ser du respektive schema.

2021-06-22

Lund värdstad för Offentlig Chef 2021

Lund blir i december värdstad för kongressen Offentlig Chef 2021. Evenemanget, som är en av Sveriges största mötesplatser för chefer inom offentlig sektor, lockar årligen hundratals deltagare från hela landet.

2021-06-21

Europeisk kulturhuvudstad 2029: Lund?

Att ansöka eller inte ansöka - det är frågan. Just nu pågår en förstudie kring vad det skulle betyda och krävas av Lund att bli Europeisk kulturhuvudstad år 2029. Här berättar vi mer om nuläget och processen framåt.

2021-06-18

Fokus: Lund är den tryggaste och miljöbästa kommunen att leva i

Lund är Sveriges tryggaste och miljöbästa kommun att leva och bo i. Det visar nyhetsmagasinet Fokus årliga rankning av levnadsvillkoren i Sveriges 290 kommuner.

2021-06-17

Lund välkomnar Saab affärsområde Kockums till Brunnshög

Saab meddelade i dag planerna på att samla sina resurser i Lund. Det gäller främst affärsområdet Kockums som har anställda i arbetsmarknadsområdet på olika adresser. Lunds kommun välkomnar beskedet som förstärker regionens viktiga roll för ett levande, attraktivt och hållbart näringsliv.

2021-06-17

Vad betyder Höjeådalen för dig?

Delta i samrådet och skicka in dina tankar till oss om Höjeådalen! Det pågår ett arbete med att bilda ett naturreservat vid Höje å i Lund och nu bjuds allmänheten in till att delta i samrådet.

2021-06-16

Beslut och underlag för elever mottagna i grundsärskola ska ses över

Vid en kontroll som gjorts av Lunds kommun har det framkommit att det kan finnas förvaltningsrättsliga brister i underlag vid mottagande av elever i grundsärskolan. Därför kommer nu en genomgång av samtliga beslut med underliggande handlingar för elever som är folkbokförda i Lunds kommun och går i grundsärskolan i Lund att göras. En extern utredning av rutinerna kommer också genomföras.

2021-06-16

Fortsatt höga betygsresultat för Lunds nior

Trots de utmaningar som coronapandemin inneburit visar Lunds kommun fortsatt höga betygsresultat när betygen för årskurs nio sammanställts.

2021-06-16

Sakägares synpunkter viktiga för framtidens samhällsbyggnad

Lunds kommun befinner sig i en intensiv expansionsfas för att kunna erbjuda fler lundabor plats att växa. Nu ges byggaktörer, näringsliv och fastighetsägare möjlighet att tycka till om tre viktiga dokument som anger inriktningen för kommunens fortsatta arbete med samhällsbyggnad.

2021-06-11

Samordnade insatser mot ekonomisk brottslighet och oegentligheter i välfärden

Brott mot välfärden ska inte få förekomma. Lunds kommun inleder nu ett omfattande arbete för att förebygga och hantera ekonomisk brottslighet och oegentligheter i välfärden.

2021-06-08

Laurent, Fanny och Naturskolan får miljöbragden – Lunds kommuns interna miljöutmärkelse

En miljöombud som integrerar hållbarhet i praktiken för både elever och lärare, en ungdomsombud som brinner för att engagera unga i kommunens miljö- och klimatarbete och personal som under lång tid drivit ett engagerat arbete med miljöpedagogik. Årets mottagare av miljöbragden, Lunds interna miljöutmärkelse, har utsetts!

2021-06-04

Våra kartor tar en kort paus

Kommunens geografiska system kommer att uppdateras den 7-8 juni.

2021-06-03

Så arbetar vi med hygienrutiner inom vård och omsorg

Lunds kommun jobbar med konkreta åtgärder för att fortsätta förbättra hygienrutinerna inom vård och omsorg.

2021-06-03

Var med om en dag helt dedikerad till Lunds historia!

Lördagen den 5 juni kan vi se fram emot Lunds historiedag. Elever från Katedralskolans historiska förening tillsammans med musei- och domkyrkoguider förmedlar vår stads historia på ett levande och underhållande sätt.

2021-06-03

Aktualiserad handlingsplan mot våldsbejakande extremism

Genom att motverka våldsbejakande extremism värnar vi vår demokrati. Det är syftet för den aktualiserade handlingsplan mot våldsbejakande extremism som kommunstyrelsen nu beslutat om. Fokus för handlingsplanen är att arbeta förebyggande.

2021-06-03

Så samarbetar vi för en trygg sommar i Lunds kommun

Ett tryggt och säkert Lund – även under sommaren. Det är målet för Lunds kommun, Lundapolisen och en rad andra samhällsaktörer som tagit fram en gemensam riskanalys inför sommaren 2021.

2021-06-01

Nu släpper vi programmet för Sommarlund

Måndagen den 14 juni inleds årets upplaga av Sommarlund med hundratals kulturupplevelser för Lundabor i alla åldrar.

Maj

2021-05-31

Lunds kommun pausar inköp från Kronfågel

De senaste dagarna har Kronfågels slakteri i Valla granskats av massmedia. Efter att allvarliga brister i hanteringen av kycklingar på Kronfågel framkommit, kommer Lunds kommun inte att beställa företagets produkter från och med i dag, måndag den 31 maj.

2021-05-28

”FACT gör det lättare för personer med ett växlande mående att få rätt stöd i rätt tid”

För att ge ett bättre stöd till de personer som lever med en psykisk ohälsa och har ett växlande mående har en ny vårdmodell testats i samarbete mellan Lunds kommun och allmänpsykiatrin inom Region Skåne. Nu ska modellen utvärderas i en forskningsstudie.

2021-05-27

Nominera dina kandidater till medarbetarpriserna

Det har varit ett år utan dess like. Med massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser bland våra medarbetare. Vi vill hylla några av dem, och behöver din hjälp att nominera till Lunds kommuns medarbetarpriser. Både medborgare och anställda kan nominera kandidater senast 30 juni.

2021-05-26

Lund - näst bästa cykelkommunen!

Lunds kommun placerar sig på andra plats i Kommunvelometern 2021, Cykelfrämjandets årliga kommunranking. Grattis till Uppsala som toppar listan för fjärde året i rad och till Helsingborg som kom på tredje plats!

2021-05-25

Lunds kommun bäst på ekologiska livsmedel - igen

Med en andel på 75,4 procent är Lunds kommun återigen bästa svenska kommun när det gäller inköp av ekologiska livsmedel – detta framgick på tisdagen vid EkoMatCentrums årliga prisutdelning.

2021-05-25

Så upplevs företagsklimatet i Lunds kommun

Lunds företagare ger näringslivsklimatet i Lunds kommun klart godkänt. Det visar Svenskt Näringslivs enkätundersökning som offentliggjordes idag.

2021-05-20

Förslag till nytt näringslivsprogram skickas på remiss

Lunds kommun har tagit fram ett förslag på nytt näringslivsprogram. Men innan det tas upp för beslut i kommunfullmäktige, ges företagarföreningar, intresseorganisationer och myndigheter möjlighet att tycka till om innehållet. Förslaget kommer att finnas ute för remiss till den 15 augusti 2021.

2021-05-19

Så gick det för LundaEko II – Lunds program för ekologisk hållbarhet

Miljöredovisningen är en uppföljning av LundaEko II, Lunds kommuns program för ekologisk hållbarhet, som har 39 delmål inom åtta större målområden. Årets miljöredovisning blir den sista för denna programperiod som pågått sedan 2014. Den visar att mycket har gått rätt väg, men långt ifrån alla målsättningar är uppnådda.

2021-05-19

Nu blir det mer turistinformation i Lund

Destinationsbolaget Visit Lund AB möter sommaren med en ny satsning på InfoPoints och en pop-up på Kulturen.

2021-05-18

Nästan helt fossilbränslefria enligt ny skånsk rapport

Lunds kommunala organisation är nästan helt fossilbränslefri. Vi har dock en utmaning kvar – tjänsteresorna. Det visar den nya skånska rapporten Nästan fossilbränslefria.

2021-05-18

Lunds kommun är Sveriges bästa e-hälsokommun

Med stolthet och glädje tar Lunds kommun idag emot utmärkelsen ”Sveriges e-hälsokommun”. Kommunens innovativa arbete med digitalisering inom vård- och omsorg ligger till grund för priset som tillkännagavs under e-hälsomässan Vitalis.

2021-05-17

Årets nationaldagsfirande är inställt

Varje år 6:e juni hålls ett officiellt nationaldagsfirande på Kulturen i Lund.

2021-05-12

2,1 miljoner till eget skapande för Lunds barn och unga

Kulturrådet fördelar, för trettonde året, Skapande skola bidrag till landets grundskolor. Inför läsåret 2021/2022 kom 367 ansökningar in och Lunds kommun har tilldelats 2, 1 miljoner kronor. Detta möjliggör att Skapande skola programmen med eget skapande i fokus kompletterar de fem kulturgarantier som finns i kommunen och innebär att alla årskurser från förskolan till årskurs 9 erbjuds minst en kulturell upplevelse eller eget skapande per läsår.

2021-05-12

Äldreomsorgen i Lunds kommun får statsbidrag på 39,8 miljoner

Lunds kommuns verksamheter för äldre med vård- och omsorgsbehov kommer få ett extra tillskott. Vård- och omsorgsnämnden beslutade på tisdagen att de extra medel som staten fördelat till kommuner gällande äldreomsorgen ska gå till att öka takten inom de prioriterade områden som nämnden tidigare beslutat om.

2021-05-11

Sveriges femte miljöbästa kommun 2021

Lund hamnar återigen på en femteplats i tidningen Aktuell hållbarhets rankning över Sveriges miljöbästa kommuner.

2021-05-07

Så ska årets student firas

Även i år blir det ett annorlunda studentutsläpp till följd av pandemin, men glädjen kommer vara stor och dagen blir ett minne för livet.

2021-05-06

Therese Fällman blir Lunds kommuns hållbarhetschef

Nu är det klart vem som blir kommunens nya hållbarhetschef. Therese Fällman, idag renhållningsdirektör i Lunds kommun, fortsätter att leda utvecklingsresan mot ett innovativt, hållbart och växande Lund.

2021-05-06

Kameror sätts upp på skolor med mest skadegörelse

De tio skolor i Lund som är mest utsatta för skadegörelse kommer få kameraövervakning. Det beslutade kommunstyrelsen under sammanträdet i maj. Syftet med kameraövervakningen är att öka tryggheten på skolorna och minska skadegörelsen och kostnaderna.

2021-05-06

Omdiplomerade som Fairtrade City – tävla med oss under Fairtrade Challenge!

Lund är en Fairtrade City sedan 2007 och nu har vi blivit omdiplomerade för 2021. Detta uppmärksammar vi tillsammans med vår samverkansgrupp, bland annat genom att delta i Fairtrade Challenge och att under hållbarhetsveckan tävla ut platser till en digital chokladprovning.

2021-05-04

Fjärrundervisning för årskurs 7-9 på Nyvångskolan från och med imorgon onsdag 5 maj

På grund av ett stort bortfall av personal på Nyvångskolan åk 7-9 har Barn- och skolnämndens presidium, i samråd med skolledningen, fattat beslut om att hela högstadiet på Nyvångskolan ska gå över till fjärrundervisning. Beslutet är fattat på grund av att en så stor andel av personalen är frånvarande att undervisning inte går att bedriva på plats i skolan.

2021-05-03

Isabelle Gölles tillträder som cityutvecklare i Lund

Nu börjar Lunds första cityutvecklare sitt uppdrag. Isabelle Gölles tillträdde den 1 maj i Lunds Citysamverkans satsning på stadskärnan som en plats att uppleva, verka, bo och handla i.

April

2021-04-28

E6/E20 stängs 13-30 maj - 18 dagar med stora trafikstörningar

Trafikverket bygger om trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6/E20 stängs 13-30 maj och trafiken leds om på andra vägar. Planera för avstängningen, räkna med stora trafikstörningar och längre restid på vägar i sydvästra Skåne.

2021-04-23

Stadsparken stänger siste april

Stadsparken i Lund stänger den 30 april för att minska risken för smittspridning av coronaviruset i samband med firandet av siste april och valborg. Det är första gången som Lunds kommun tillämpar den så kallade pandemilagen genom ett tillfälligt vistelseförbud på allmän plats.

2021-04-23

Välkommen till Hållbarhetsveckan 3 – 8 maj!

Hållbar konsumtion, klimatförändringar, folkhälsa, stadsutveckling, naturupplevelser och mycket mer! I ett samarbete mellan Lunds universitet och Lunds kommun bjuds du in till en vecka fylld av digitala events, guidade turer, tävlingar och mer därtill på tema hållbar utveckling.

2021-04-22

Industriskorsten möjligt landmärke i Västerbros nya kvarter

Upp emot 1 000 nya bostäder föreslås i Västerbros hittills största etapp, kvarteret Kugghjulet. I förslaget som byggnadsnämnden nu skickar ut på samråd bryts det stora området ner i åtta mindre kvarter med bostäder, butiker, förskola och park. Förhoppningen är att industribyggnaden Cepa med sin skorsten kan bevaras för att rymma framtida kulturverksamheter.

2021-04-22

Lunds kommun klättrar i företagsklimatundersökning

Lundaföretagare är fortsatt nöjda med företagsklimatet i Lunds kommun. Det visar företagsklimatundersökningen Öppna jämförelser som Sveriges kommuners och regioner (SKR) presenterade idag. Lunds kommun klättrar 10 placeringar till plats 62 bland 189 deltagande kommuner.

2021-04-20

Statsbidrag på 8,6 miljoner riktas till högstadieelever

Det blir en särskild satsning på årskurs 7-9 när den statliga ”extra skolmiljarden” fördelas i Lunds kommun. Barn och skolnämnden beslutade under tisdagen att rikta de 8,6 miljoner kronorna på att säkerställa utbildningsstödet till de elever som på grund av vårens fjärrundervisning behöver extra insatser.

2021-04-19

Trygghetskommissionens rapport överlämnad till kommunstyrelsen

Arbetet för ett tryggt Lund bör få en högre formell politisk status, samordnas bättre och kommunen bör i större utsträckning ta tillvara på digitaliseringens potential i det brottsförebyggande arbetet. Det är några av slutsatserna i Trygghetskommissionens rapport som nu överlämnats till politikerna i Lund.

2021-04-16

Stötta ungdomarna genom att ta emot en praoelev

Varje år ska över 1000 elever i åttonde klass ut på prao. Lunds kommun behöver hjälp med att komma i kontakt med kommunens olika arbetsgivare för att hitta praoplatser inom olika yrkesområden.

2021-04-15

Återgång till närundervisning för gymnasielever

Från och med den 26 april kommer de kommunala gymnasieskolorna återgå till närundervisning. Det beslutade utbildningsnämnden vid ett extra insatt möte 14 april.

2021-04-13

Europa Direkt Lund har beviljats av EU-kommissionen

Lunds ansökan om att etablera ett Europa Direkt kontor i Lund har nu beviljats av EU-kommissionen i Sverige. Det betyder att Lund tar ännu ett steg för att stärka det europeiska och internationella arbetet i kommunen. Europa Direkt kommer att vara en samarbetspart till EU-kommissionen och Europaparlamentet.

2021-04-12

Kändistätt på Lund Hotel Music tour

Exklusiva minikonserter på flera av stadens hotell. Det blir det i vår genom Visit Lund:s satsning på ”Lund Hotel Music tour”.

2021-04-08

Lunds kommun beklagar felaktig formulering

Justitieombudsmannen, JO, riktar nu kritik mot utbildningsnämnden efter en formulering som gått ut till personal på en kommunal gymnasieskola för två år sedan. Lunds kommun beklagar den felaktiga formuleringen och betonar vikten av att offentlighetsprincipen och meddelarfriheten i Lunds kommuns verksamheter alltid ska följas.

2021-04-07

Nya mål i fokus när Lunds klimatpolitiska råd släppte sin tredje rapport

Den 7 april lämnade Lunds kommuns klimatpolitiska råd över sin tredje rapport till kommunstyrelsen. I år har rådets granskning fokuserat på nya mål för klimatarbetet. Rapporten visar att utsläppen i Lund halverats genom åtgärder som kommunen själv råder över, men att arbetet nu måste bli kraftfullare, ha en betydligt högre takt och ske i samverkan med andra aktörer.

2021-04-06

Träffa representanter från Lunds kommun i Veberöd

Träffa politiker, diskutera bygglov, få energirådgivning eller träffa fältgruppen. Ja, möjligheterna är många när representanter från Lunds kommun flyttar ut till Veberöd under vecka 15.

2021-04-06

Beslut om skolplacering i förskoleklass skickas ut

I veckan (6-9 april) kommer vårdnadshavare för barn som ska börja förskoleklass att få besked om skolplacering.

2021-04-01

Institut för mänskliga rättigheter placeras i Lund

I dag kom det glädjande beskedet att det nationella institutet för mänskliga rättigheter placeras i Lund. Institutet som ska starta sin verksamhet vid årsskiftet har som uppdrag att undersöka hur de mänskliga rättigheterna respekteras och efterlevs i Sverige.

2021-04-01

Nytt sätt att använda bostäder i kommunen minskar antalet hemlösa barn

För ett drygt år sedan inledde kommunen ett samarbete med LKF och privata hyresvärdar för att minska hemlösheten i Lund. Samtidigt började kommunen använda sina egna bostäder på ett nytt och mer flexibelt sätt. Resultatet är att antalet hemlösa barn och familjer minskat rejält.

2021-04-01

Backaskolans bibliotekarie tilldelas källkritikpris

Monika Staub Halling, skolbibliotekarie på Backaskolan, är korad till vinnare av källkritikpriset ”Det gyllene förstoringsglaset” för sitt arbete med att utbilda elever i källkritik och att ställa kritiska frågor. 

Mars

2021-03-31

Våra öppettider under påskhelgen

De flesta av kommunens verksamheter har öppet halvdag den 1 april och stängt den 2 och 5 april.

2021-03-26

Säker lek har högsta prioritet

Visste du att det finns över 160 lekplatser i Lunds kommun och att dessa ses över varje vecka, året runt, för att lekmiljön alltid ska vara säker och inbjudande?

2021-03-26

Earth Hour – vi gör mer än att släcka för planeten

Den 27 mars är det dags för Världsnaturfondens (WWF:s) globala kampanj Earth Hour då människor världen över släcker för planeten. I samband med årets Earth Hour lanserar WWF 13 kommunförändringar för klimatet och biologisk mångfald och vi i Lund ansluter oss självklart till dem.

2021-03-25

Försenade beslut om skolplacering i förskoleklass

Tekniska omständigheter har tyvärr gjort att skolplaceringsbesluten inför start i förskoleklass höstterminen blivit försenade.

2021-03-24

Han blir Lunds nya digitaliseringschef

Johan Frithiof-Karlberg blir Lunds nya digitaliseringschef. Med en bakgrund som chef inom digitalisering och IT på bland annat Skånetrafiken och produktutveckling på Sony Ericsson ska Johan Frithiof-Karlberg nu fortsätta utveckla digitaliseringen i Lunds kommun.

2021-03-24

Så vill Lunds kommun stärka samhället under coronapandemin

Hur kan Lunds kommun bidra till en stärkt sammanhållning i samhället under pandemin? Det presenteras nu i ett fjärde åtgärdspaket som riktas till ungdomar, föreningar och tätorterna utanför staden.

2021-03-19

Beslut om undervisningen för årskurs 7-9 efter påsk

De senaste tre veckorna har antalet fall av covid-19 i Skåne åter börjat sjunka sakta. Smittskydd Skåne bedömer därför att andelen elever i högstadiet som får närundervisning i skolans lokaler kan ökas. Från och med vecka 14 rekommenderas högstadieskolorna ha så mycket av undervisningen som närundervisning som möjligt och att minst två tredjedelar av eleverna kan närvara samtidigt i skolans lokaler.

2021-03-18

Beslut om inriktning gällande Lunds framtida avloppsrening

Kommunfullmäktige i Lund beslutade vid sammanträdet i mars 2021 om inriktningen att avloppsvattnet i framtiden ska renas på ett utbyggt Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö. Fram tills att den nya lösningen är i bruk ska Källby avloppsreningsverk fortsätta vara i drift. Slutgiltigt beslut fattas av kommunfullmäktige 2022.

2021-03-16

Studentutsläpp 2021

Det våras för studentutsläpp 2021! Mellan den 7 och 11 juni kommer våra kommunala skolor att ha studentutsläpp.

2021-03-12

Skrubb i stadshallen döljer konstmysterium

Dörren till det låsta förrådet under trappan i Stadshallen fick brytas upp. Här hade ingen varit på länge. När dörren äntligen öppnades och dammet lade sig möttes Patrik Johannisson av slingrande sagovarelser och grinande vargar.

2021-03-10

Axis huvudkontor får Lunds stadsbyggnadspris

Lunds stadsbyggnadspris för 2020 går till Axis huvudkontor i nordöstra Lund. En av stadens största och nyaste arbetsplatser prisas för sin högresta gestalt och för att snabbt ha kommit att bli en symbolbyggnad för stadsutvecklingen i området Ideon.

2021-03-09

Onlineseminarier om digitala tvillingar för stadsutveckling

Med start den 10 mars inleds en serie på sex timslånga webbinarier om hur digitala tvillingar kan skapa nytta inom stadsutveckling.

2021-03-09

Nordisk djungel i Stadsparken nominerad till arkitekturpris

Vår populära nordiska djungel i Stadsparken kan vinna Sveriges Arkitekters pris för bästa landskapsarkitektur 2020. Vinnaren utses den 25 mars.

2021-03-04

Polhemskolan sätter in åtgärder enligt Arbetsmiljöverkets krav

I februari genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion på Polhemskolan och pekade på flera åtgärder som bör vidtas. Polhemskolan har satt in åtgärder och svaret till Arbetsmiljöverket är inskickat.

2021-03-04

Orolig för en medmänniska? Ta hjälp av uppsökande socialarbetare

Om du ser personer i Lunds kommun som du tror kan behöva stöd, ta kontakt med socialtjänstens uppsökande verksamhet. Våra uppsökande socialarbetare arbetar kvällstid en kväll i veckan och kan hjälpa dem som är över 18 år.

2021-03-03

Sökes: Feriepraktikplatser till lundaungdomar under sommaren 2021

Hjälp oss att ge fler lundaungdomar en lärorik sommar då de får möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet! För att förebygga en ökande ungdomsarbetslöshet kan privata företag, föreningar, kommunala bolag och förvaltningar erbjuda feriepraktikplatser. Kommunen står för halva respektive hela lönekostnaden för företag och föreningar.

Februari

2021-02-25

Distansundervisning första veckan efter sportlovet på högstadiet och gymnasiet

Distansundervisning första veckan efter sportlovet på högstadiet och gymnasiet i Lunds kommun. Smittspridningen i Skåne påverkar skolundervisningen fram till påsk.

2021-02-24

Strömavbrott södra Lund

På onsdagseftermiddagen var cirka 3500 kunder i södra och sydöstra Lund utan ström efter ett strömavbrott vid 17-tiden. Avbrottet blev tack och lov kortvarigt denna gång och vid 18-tiden hade alla kunder fått tillbaka strömmen.

2021-02-22

Så mycket ökade Lunds befolkning år 2020

Sveriges tolfte största stad fortsätter att växa. Kommunens befolkning passerade 125 000 invånare under 2020. Vid årsskiftet var befolkningen 125 941 personer.

2021-02-19

Spårvagnar med tekniska problem

Det är problem med spårvagnstrafiken sedan någon vecka tillbaka. Du kan fortfarande resa längs sträckan eftersom bussar ersätter på turer när spårvagnen inte går – men vad är det som händer?

2021-02-18

Dags för vårvinterbeskärning - för luft, solljus och föryngring

I mitten av februari är det ett gnistrande vinterväder och kommunen håller på att avsluta hamlingen av platanerna på Clemenstorget. Det är Elenore Bengtsson, arbetsledare på serviceförvaltningen, och hennes gäng som sköter stadsparken, kommunens växtlighet i centrum och blomsterprogrammet. Här tipsar Elenore om vad man kan tänka på inför vårvinterbeskärningen. TEST

2021-02-18

Nu finns det stöd för de unga som står långt från arbete och studier

I Lunds kommun finns en stor grupp unga vuxna, 16-29 år, som behöver extra hjälp och stöd för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden eller komma igång med studier. Den 1 februari startade en tvåårig satsning för att ge stöd åt denna grupp.

2021-02-16

Långsiktigt hållbar återgång till närundervisning i Lunds högstadier

Det bästa för eleverna är att få undervisning på plats i skolan. Från och med vecka 12 kommer därför samtliga högstadieelever i Lund att vara tillbaka i skolan. För att få en långsiktigt hållbar återgång har barn- och skolnämndens presidium idag beslutat att fjärrundervisningen för årskurs sju och åtta ska fortsätta ytterligare en vecka efter sportlovet. Därefter ska årskurs 7 och 8 ha växelvis fjärrundervisning och närundervisning under vecka 10 och 11.

2021-02-14

Brand på särskilt boende

Under morgonen uppstod en brand på ett särskilt boende i Annehem. Räddningstjänst var snabbt på plats och kunde släcka branden.

2021-02-11

Avsiktsförklaring ger EM-kvalmatch till Lund

En ny avsiktsförklaring mellan svensk handboll, Skånes Handbollsförbund, Stiftelsen Arenan och Visit Lund AB är nu på plats vilket medför att vi räknar med fler handbollslandskamper i Lund närmaste åren. Lunds kommun kommer bland annat vara värd för handbollslandslagets första match efter den oförglömliga VM-turneringen där Sverige bärgade en silvermedalj – en EM-kvalmatch mot Montenegro kommer spelas i Sparbanken Skåne Arena den 9 mars.

2021-02-11

Fortsatt bra resultat för Lunds kommun i SKR:s ”Öppna jämförelser – Trygghet och säkerhet”

Lunds kommun fortsätter att vara en av Sveriges tryggaste och säkraste kommuner. Det visar SKR:s årliga mätning ”Öppna jämförelser – Trygghet och säkerhet”. Mätningen jämför brotts- och incidentstatistik i Sveriges alla kommuner och Lund hamnar på plats 22 av 290.

2021-02-10

Beslut om styrelse ska tas om

En dom från Förvaltningsrätten i Malmö slår idag fast att upphäva valet av Lunds Rådhus AB:s och Visit Lunds AB:s styrelse. Bakgrunden är att Förvaltningsrätten anser att valet inte tillkännagivits på ett korrekt sätt.

2021-02-05

Risk för olyckor vid för tunn is - var försiktig!

Många önskar bege sig ut på nyfrusna vattendrag och sjöar för att vandra och åka skridskor i dessa vintertider. Eftersom risken för olyckor vid för tunn is är stor, vill vi uppmana dig att vara försiktig och följa nedan råd.

2021-02-05

Crazy Holding AB medger kommunens talan och ansöker om konkurs

Lunds kommun driver en rättsprocess mot Crazy Holding för att få tillbaka de 3,7 miljoner kronor som felaktigt betalats ut till bolaget. Nu medger bolaget kommunens talan och den inplanerade huvudförhandlingen ställs in.

2021-02-03

Vi storsatsar på att få fler lundabor i arbete!

Nu startar arbetet i en storsatsning som görs gemensamt av Lunds kommun och Finsam i Lund, för att ge ett riktat stöd till de medborgare som står allra längst från arbetsmarknaden. Målet är att de ska kunna hitta, få och behålla ett arbete.

2021-02-02

Preliminärt bokslut för kommunen pekar på stort överskott

Det preliminära bokslutet för Lunds kommun för 2020 pekar på ett stort överskott i relation till det budgeterade resultatet för året. Det absolut främsta skälet till överskottet handlar om statsbidrag som kommit för att mildra effekterna av coronapandemin.

2021-02-01

Arbetsmiljöverket häver skyddsstoppet på Polhemskolan

I fredags utfärdades ett så kallat skyddsstopp på gymnasieskolan Polhem. Anledningen var att Lärarnas Riksförbunds skyddsombud menar att arbetsgivaren inte kan garantera att avstånd hålls i lokalerna. Nu har Arbetsmiljöverket prövat skyddsstoppet och kommit fram till att det hävs utan krav på vidare åtgärder.

Januari

2021-01-31

Svaga isar- tänk på säkerheten!

Många njuter av det vackra vintervädret och åker pulka och skridskor. Men tänk på att isarna kan vara tunna på många ställen. Det gäller så väl på sjöar som på avrinningsdammar som frusit. Testa alltid isen innan du ger dig ut och ha alltid en kompis och utrustning med dig.

2021-01-29

Fortsatt fokus på trygghet i kommunens östra delar

Medborgarlöftet om en trygg och säker kommun med fokus på de östra kommundelarna fortsätter. På grund av pandemin har polisen och kommunen nu valt att förlänga förra årets medborgarlöfte fram till och med den 30 juni 2021.

2021-01-29

Miljonstöd till Lunds studentnationer

Den pågående coronapandemin slår hårt mot Lunds studentnationers ekonomi. För att stötta nationernas viktiga verksamhet kommer Lunds universitet och Lunds kommun gemensamt att ge nationerna ett bidrag med sammanlagt 4,8 miljoner kronor.

2021-01-28

Årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning

Eleverna i årskurs sju och åtta kommer fortsatt ges fjärrundervisning fram till den 19 februari, för att sedan succesivt återgå till närundervisning. Det beslutade barn- och skolnämndens presidium i dag som en följd av Smittskydd Skånes rekommendation om en successiv återgång till närundervisning för Skånes högstadieskolor. Beslutet innebär att årskurs nio återgår till undervisning i skolans lokaler från och med måndag 1 februari.

2021-01-28

De får Lunds kommuns integrationspris 2020

Med nya kunskaper och insikter möter de barn och föräldrar med olika bakgrunder på ett inkluderande sätt i förskolan. Lunds kommuns integrationspris år 2020 tilldelas de förskolor i kommunen som jobbar med modellen Bygga Broar – med barn och unga i centrum.

2021-01-27

Mårten Hafström blir ny kultur- och fritidsdirektör

Mårten Hafström blir ny kultur- och fritidsdirektör i Lunds kommun. Det har kommunstyrelsen beslutat idag på ett extrainsatt sammanträde.

2021-01-27

Prata bygglov även på eftermiddagar

Det är många som vill bygga nytt eller ändra i sitt hem på olika sätt. Fler som vill bygga innebär också fler frågor.

2021-01-22

Lunds gymnasieskolor kombinerar när- och distansundervisning

Gymnasieskolorna i Lunds kommun ska kombinera närundervisning med distansundervisning från den 30 januari fram till och med den 1 april. Det beslutade utbildningsnämnden i dag.

2021-01-22

Strömavbrott i Skrylleområdet lördag den 23 januari

På grund av en brådskande reparation av en luftledning i Skrylleområdet planeras ett strömavbrott mellan klockan 8.30-10.00 i morgon lördag. Avbrottet berör verksamheterna på Skryllegården med gym och café. Verksamheterna kommer trots strömavbrottet att hålla öppet.

2021-01-22

Kommunens idrottsanläggningar öppnar för barn och unga igen

Högevallsbadet och idrottshallar öppnar upp för föreningsverksamhet med barn och unga födda 2005 och senare. Efter regeringsbeskedet igår fattade kultur- och fritidsnämnden i Lunds kommun beslut om att öppna upp idrottsanläggningarna från och med måndag. Verksamheterna håller dock fortsatt stängt för allmänheten.

2021-01-21

Fjärrundervisning i högstadiet en vecka till – successiv återgång förbereds

Barn- och skolnämndens presidium har i dag beslutat att fjärrundervisningen i Lunds kommunala högstadieskolor ska fortsätta under nästa vecka. Under tiden ska planering göras för att successivt kunna återgå till undervisning på plats med start för årskurs 9 den 1 februari.

2021-01-21

Så mår lundaborna – resultat från Region Skånes folkhälsoenkät

Region Skåne genomför regelbundet folkhälsoenkäter över vuxna skåningars livsvillkor, levnadsvanor och hälsa. Hösten 2019 fick var tionde skåning i åldern 18–84 år möjlighet att svara på den senaste folkhälsoenkäten, vars resultat nu är sammanställt. För Lunds del framgår det bland annat att Lund är en välmående kommun men har utmaningar inom bland annat psykisk hälsa, stillasittande och narkotikabruk.

2021-01-21

Kommunen storsatsar på arbetsmarknadsinsatser för att få fler lundabor i arbete

Antalet personer med försörjningsstöd ökar i Lunds kommun. För att bryta denna trend gör kommunen nu en kraftfull satsning för att ge stöd till att fler lundabor får ett arbete eller utbildning så att de kan bli självförsörjande. Detta beslutade socialnämnden på onsdagens möte.

2021-01-20

Tyck till om den nya stambanan Hässleholm–Lund

Den 20 januari–16 mars bjuder Trafikverket in till sitt tredje samråd under lokaliseringsutredningen av ny stambana mellan Hässleholm och Lund. Trafikverket har tagit fram en interaktiv karta, där du kan se olika alternativ för var den nya stambanan kan sträcka sig i landskapet. Du kan också själv lämna synpunkter.

2021-01-20

Utmaningar och nytt cityläge för kommunens destinationsbolag

Lund Tourist Center och Biljettbyrån fortsätter sin digitala serviceresa på det nya året. Från och med februari drivs arbetet från en ny adress när bolaget Visit Lund AB får nya lokaler på Bytaregatan.

2021-01-15

Ansökan om föreningsbidrag för aktiviteter som motverkar ensamhet

Äldre och personer med funktionshinder har drabbats hårt av den rådande pandemins sociala restriktioner. Många har isolerats i sina hem, då flera verksamheter har fått stänga ner på grund av smittan. För att stötta initiativ som kan bryta ensamheten har vård och omsorgsnämnden beslutat utöka budgetramen för bidrag för de med funktionshinder och ideella organisationer.

2021-01-14

Utvärdering visar att socialpsykiatrin i Lund får höga betyg av brukarna

Nästan alla lundabor som har en psykisk funktionsnedsättning och får stöd inom socialpsykiatrin i Lund upplever att de får ett bra stöd i sin återhämtning. Allra högst betyg får relationen till personalen. Det visar en färsk undersökning.

2021-01-07

Fjärrundervisning för årskurs 7–9

I dag har barn- och skolnämnden, i samråd med skolledningen, fattat beslut om att övergå till fjärrundervisning för elever i årskurs 7–9 i Lunds kommunala grundskolor.

2021-01-07

Extra studiedag för grundskolan den 8 januari

I morgon, 8 januari, får elever i Lunds kommunala grundskolor en extra studiedag. Bakgrunden är den ökade spridningen av covid-19 och att det därför kan bli aktuellt med fjärrundervisning för årskurs 7–9.