Han blir Lunds nya digitaliseringschef

24 mars, 2021

Johan Frithiof-Karlberg blir Lunds nya digitaliseringschef. Med en bakgrund som chef inom digitalisering och IT på bland annat Skånetrafiken och produktutveckling på Sony Ericsson ska Johan Frithiof-Karlberg nu fortsätta utveckla digitaliseringen i Lunds kommun.

Johan Frithiof-Karlberg- Johan Frithiof-Karlberg är en erfaren ledare som arbetat i stora, komplexa organisationer. Med Johan som ledare för vårt digitaliseringsarbete kan vi fortsätta utveckla och driva arbetet med digitala helhetslösningar i Lunds kommun, säger Christoffer Nilsson, kommundirektör.

Som digitaliseringschef i Lund kommer Johan Frithiof-Karlberg samordna och driva den digitala utvecklingen i hela kommunen. En utveckling som fått sig en rejäl skjuts under det senaste årets pandemi.

- Johans erfarenhet kommer innebära ett viktigt stöd för alla förvaltningar. Det senaste året har visat möjligheterna och nödvändigheten med digitaliseringen och att det faktiskt är möjligt att på en relativt kort tid genomföra stora förändringar inom det här området, säger Anna Borgius, vård och omsorgsdirektör som deltagit i rekryteringsarbetet

Johan Frithiof- Karlberg är i dag chef för IT- och digitalisering på Skånetrafiken där han varit de senaste sju åren på olika chefspositioner. Innan dess har jobbade han bland annat under cirka 15 år på Sony Ericsson i Lund.

- Den röda tråden genom hela mitt yrkesliv har varit att utveckla produkter och tjänster som ger bra upplevelser till användaren. Digitala tjänster ska vara enkla att använda, säger Johan Frithiof-Karlberg.

Johan Frithiof-Karlberg är utbildad på Lunds universitet och Lundabo sedan flera decennier.

- Det känns fantastiskt roligt att börja arbeta i Lund som är mitt hem sedan studietiden. Jag ser fram emot att bidra till att utveckla staden jag älskar, säger han.

Johan Frithiof- Karlberg ersätter Åsa Melvanius som slutade vid årsskiftet. Johan Frithiof-Karlberg börjar sin anställning i Lunds kommun den 16 augusti.