E6/E20 stängs 13-30 maj - 18 dagar med stora trafikstörningar

28 april, 2021

Trafikverket bygger om trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6/E20 stängs 13-30 maj och trafiken leds om på andra vägar. Planera för avstängningen, räkna med stora trafikstörningar och längre restid på vägar i sydvästra Skåne.

Den nya bron till trafikplats Alnarp är nu färdigbyggd och klar för lansering.
Den nya bron är nu färdigbyggd och klar för lansering. Foto: Trafikverket/NCC.

Var kan jag köra under avstängningen?

Mer information och kartor och beskrivningar av de viktigaste omledningsvägarna under avstängningen hittar du på Trafikverkets webbplats.

Här finns en direktlänk till omledningsvägarna.

Gammal bro rivs - ny skjuts på plats

I oktober 2108 byggdes de två första nya broarna i trafikplats Alnarp. Nästa del i ombyggnaden är en ny bro över området för det nya fyrspåret. Bron byggs vid sidan om motorvägen.

13-30 maj 2021 stängs E6/E20 mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp. Den gamla motorvägsbron rivs och den nya lanseras, skjuts på plats. Trafiken leds om på andra vägar. Räkna med stora trafikstörningar.

Flygbilden över trafikplats Alnarp togs i april 2021.
Flygbilden över trafikplats Alnarp togs i april 2021. Foto:Trafikverket/NCC.

Tänk på

  • Det kommer att vara svårt och ta längre tid att ta sig fram i trafiken i Malmö-Lund-området på redan hårt beslastade vägar. Trafikverket arbetar för att omledningen av trafiken ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla.
  • Res gärna på andra tider och undvik rusningstider. Du som behöver resa, följ skyltar för omledningsvägar, håll avstånd och visa hänsyn till dina medtrafikanter.
  • Med fyra spår kan fler resa hållbart med tåg mellan Malmö och Lund. En ny motorvägsbro gör det också möjligt att bygga ut E6 i framtiden.

Relaterad information