20 mars, 2019

Vårens program i naturum Skrylle bjuder på många aktiviteter för hela familjen. Från den 16 mars till den 16 juni kan du följa med på allt från vandring och trädklättring till föredrag och experiment - alltid med utgångspunkt från naturen. Du tar dig enkelt hit med naturbussen, linje 159.

Naturum Skrylle, foto Sofie Persson

Under våren kan du till exempel delta i småkrypssafari och vattenexperiment, gå på föreläsningar om storkprojekt och prova på mindfulness, eller lära dig att teckna träd och välja rätt växter i naturen om du blir hungrig.

De flesta programpunkterna ligger på lördagar och söndagar. Men ibland, som till exempel på påsklovet, arrangeras aktiviteter även andra dagar. På fredagar har vi en träff för de allra minsta, 0-5 år, kl 10-11 med början den 22 mars.Utöver det fasta programmet kan skolor och grupper boka guidning och aktiviteter med naturvägledaren. Det finns bokningsbara vindskydd med plats för många, även ett som är tillgängligt för rullstolar.

Hela Skåne sover ute

Äventyr behöver inte betyda långt borta. Ibland kan de stora äventyren finnas i det enkla och nära, kanske runt hörnet i skogsdungen någon kilometer bort. Under vecka 18, från den 29 april, utmanar vi alla skåningar att sova ute, på egen hand eller tillsammans med andra.

Relaterad information