Therese Fällman blir ny direktör för Lunds renhållningsverk

19 juni, 2019

På kommunstyrelsens möte 19 juni beslutades att tillsätta Therese Fällman som ny direktör för Lunds renhållningsverk. Therese tillträder sin tjänst den 1 oktober.

Therese FällmanTherese kommer närmast från Uppsala kommun där hon har arbetat i 20 år och haft en rad olika chefsbefattningar, nu senast som utvecklingschef på kommunledningskontoret.

- Det ska bli fantastiskt spännande att börja på en ny tjänst i Lund. Renhållningsverksamheten är ju en av de viktigaste verksamheterna för att lyckas med de ambitiösa målen i kommunen och att skapa en hållbar värld. Jag ser också mycket fram emot att få lära känna en, för mig, ny kommun, både som medborgare och som tjänsteman, säger Therese Fällman.

Både kommundirektör och kommunstyrelsens vice ordförande välkomnar Therese.

- Jag är glad och förväntansfull, Therese kommer bli ett viktigt tillskott i kommunens ledningsgrupp. Samhället är inne i en stor förändringsprocess där miljö och klimat ställer stora krav. En viktig aktör i Lunds kommun i detta arbete är renhållningsverket som under lång tid legat i framkant. Jag är övertygad om att Therese är rätt person att leda förvaltningen genom detta, säger Christoffer Nilsson, kommundirektör.

- Vi välkomnar Therese till Lunds kommun och renhållningsverket. Med Thereses bakgrund i Uppsala kommun som både HR och utvecklingschef, kommer Therese vara ett bidrag för hela kommunen, säger Fredrik Ljunghill, (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.