Över en halv miljon gästnätter 2018 i Lund

2 maj, 2019

Antal kommersiella gästnätter på hotell under 2018 landade på 509 062 stycken vilket var en ökning med +4,7 % jämfört med 2017. Lunds besöksnäring fortsätter att växa visar den inkvarteringsstatistik som Tillväxtverket och SCB har presenterat för helåret 2018.

Blomsterprogram sommar 2018, Stortorget, foto Kasper Dudzik

Stortorget

Lund fortsätter att vara starkt när det gäller internationella gästnätter och växer mer än de flesta städer när det gäller svenska besökare. Flest gästnätter genererade sommarmånaderna med juli i topp. Lunds kommun har ett stort och varierat utbud för sommarens besökare. Det finns mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära naturen och med över 1 600 hotellrum att välja mellan finns det något för alla smaker och plånböcker.

Möten och kongresser är naturligtvis också en väldigt stark bidragande faktor till kommunens gästnätter.
– Kongresser skapar viktiga värden i form av internationella samarbeten, nya etableringar och innovationer. Möten bidrar till att stärka Lunds varumärke och är även oerhört värdefulla för att bygga och tillföra kunskap och attrahera talanger, investerare och företag, säger Per Persson- Näringslivs- och turismchef i Lunds kommun.

 

Välkommen till Lund!