Nytt sätt att uppleva Lund

8 maj, 2019

Som ett ”escape room” i en ryggsäck och med staden som spelplats. Så skulle man kunna beskriva Lundajakten, årets nya besöksattraktion i Lund. Bakom initiativet står lundaborna Malva Mattsson och Anna Flyman Mattsson.

Lundajakten är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen; hyr en ryggsäck med låsta fack, lås upp kodlåsen och få nya ledtrådar efter hand som du löser olika klurigheter – finn-fem-fel, gåtor, mattetal, kompassriktningar och korsord. Aktiviteten är ett nytt och roligt sätt att se och uppleva Lund och passar vuxna och tonåringar.

– När man kommer till nya platser finns det alltid massor av tips på familjeaktiviteter, men det är oftast för familjer med små barn. Lundajakten är ett förslag på hur man umgås och gör något kul ihop med sina tonåringar. Eller för den delen med kompisgänget, säger Anna Flyman Mattsson, som skapat Lundajakten tillsammans med sin dotter Malva, 16 år.

– Vi tycker det är hundra procent jättekul med gåtor och problemlösning och har gjort Lundajakten för såna som är som vi, säger Malva Mattsson.

Lundajakten är gjord för att passa både lundabor och tillfälliga besökare i staden, vi vågar nästa lova att det finns nytt att upptäcka oavsett om du är i Lund för första gången eller har levt i staden hela ditt liv.

Lundajakten
En ryggsäck är lagom för ett sällskap på 2-4 personer och kostar 100 kr/person. Gratis för barn under 12 år.

Aktiviteten är på svenska, den är helt analog och bygger således inte på någon app eller annan digital utrustning.

Lundajakten bokas, hämtas och lämnas hos Lund Tourist Center och aktiviteten tar ca tre timmar. Lund Tourist Center har öppet måndag-fredag 10-18, lördag-söndag 11-15 (sommartider).

Bokningsförfrågan: maila till visit@lund.se eller ring 046-359 50 40.