15 maj, 2019

Lunds kommun hamnade på en tredje plats i tävlingen om att bli ”Årets superkommun” då priset delades ut på onsdagskvällen. Lund var nominerad i klassen ”stad/stadsnära kommun” som vanns av Halmstad.

Priset som delas ut av tidningen Dagens Samhälle går till de kommuner som har bäst förutsättningar att möta framtidens samhällsutmaningar.

- Vi är väldigt glada och stolta över att vara bland topp tre i Årets Superkommun. Lundaborna är fantastiska! Här finns en stark framtidstro och det här ger oss ännu mer kraft att skapa en riktigt attraktiv kommun, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande. 

Rankningen bygger på officiell statistik och är indelad i 18 kategorier. Förutom den historiska utvecklingen inom områden som ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet tar modellen också hänsyn till olika framtidsfaktorer som demografi, näringsliv och arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå. Av de 18 kategorierna är sju helt nya för i år och är baserade på Agenda 2030-målen.

Vann gjorde Halmstad, följt av Jönköping och Lund.