Anta utmaningen tillsammans med oss: delta i Fairtrade Challenge 9 – 12 maj!

2 maj, 2019

Lund är en Fairtrade City och vill genom det verka för en mer rättvis världshandel. Fairtrade Challenge 2019 infaller 9-12 maj. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Då Lund är en Fairtrade City hoppas vi att ni är många som vill vara med och anta utmaningen i Lunds lag!

Varför Fairtrade Challenge?

Fairtrade bidrar till att människan bakom de produkter som vi köper in får bättre villkor. Bland annat genom bättre betalning, kriterier för organisationsrätt och arbete mot diskriminering och barnarbete. De produkter som huvudsakligen berörs av Fairtrade är de som inte finns lokalt producerat så som kaffe, banan och kakao. Fairtrade Challenge är en nationell tävling som lyfter Fairtrade på ett sätt som är roligt och lärorikt för alla att delta i.

Så här gör du för att delta:

  1. Surfa in på www.fairtradechallenge.se och vidare på Klicka här för att delta. Fyll i de vita fälten och välj Fairtrade City Lund under Välj eller skapa lag.
  2. Bjud in dina kollegor, vänner, anhöriga eller andra till fikapausen, sprid information och utmana andra att fika. Det finns massor av bra material på Fairtrade Sveriges hemsida som du kan använda.
  3. Arrangera fikan någon gång den 9 – 12 maj.
  4. Dela gärna bilder från fikapausen under #fairtradechallenge och #hållbaralund i sociala medier.

Kom till stationen den 10 maj och få en Fairtrade-fika

Den 10 maj mellan cirka 10 – 12 kommer representanter från Fairtrade City Lund att befinna sig på stationsområdet för att dela ut en enkel on-the-go-fika. Varmt välkommen, men observera att det är  först till kvarn som gäller!

Mer information om Lunds Fairtrade-arbete

Håll dig uppdaterad om Lunds Fairtrade-arbete på hemsidan www.lund.se/fairtradecitylund

Du kan också följa kommunens hållbarhetsarbete på Facebooksidan www.facebook.com/hallbaralund/ och på Instagram: www.instagram.com/hallbara_lund/

Vi har antagit utmaningen - Fairtrade Challange 2019