Sommarlund och Lov i Lund - program hela sommaren

31 maj, 2018

Den 15 juni – 10 augusti kommer det genom Sommarlund och Lov i Lund att finnas mer än någonsin att göra för sommarlediga Lundabor. Programmet bjuder på allt från utflykter och workshops till föreställningar och konserter.

Sommarlund

Bland de 230 evenemangen i Sommarlunds program är Goodnight Sun en nyhet för året. Gitarristen Peter Tegnér bjuder in olika gäster som musicerar till solnedgången, tre gånger i Botan och två gånger vid Vattenmöllan i Genarp.

Mer musik blir det på vita scenen i Stadsparken, bland annat Lindy & Bon Bon Band med Lindy Larsson i spetsen (24/7), banjopunkarna Baskery (7/8) och nittiotalsallsång med Josefin ”Josefinito” Johansson (8/7). Vita scenen blir också platsen för ett program med mat och musik från hela världen, bland annat sufi med musiker från Aleppo och en derwishdansare (24/6).

Den alltid så populära dansbanan återkommer med olika slags sällskapsdans fem kvällar i veckan, nu på ny plats intill skateparken Söderlyckan i den södra änden av Stadsparken.

Scenkonstprogrammet rymmer allt från opera och dans, till gatuteater och humor. Vid sex tillfällen under två dagar finns det möjlighet för alla Hipp Hipp-fans att åka med på kändisspaning tillsammans med Jolanta Jonsered (Sanna Persson Halapi, 20/7 och 27/7). Biljetter till detta släpps på ticketmaster.se den 8 juni.

För den unga målgruppen finns bland annat möjlighet att träffa youtubern och sminkspecialisten Thomas Sekelius på Stenkrossen (4/8).

För barn och familj finns det hela 96 programpunkter att välja mellan. Varje vecka går en ny teaterföreställning på turné till byarna och olika platser inne i Lund. Veberöd får ett internationellt besök när franska Compagnie Super Super spelar sin blöta föreställning Plask på Veberödsbadet (28/7).

Hela programmet finns på sommarlund.se och kommer även i tryckt format till alla hushåll i Lund den 2-3 juni. Du kan också hämta ett ex på närmaste bibliotek (från och med 5 juni).

Lov i Lund

Mer program och aktiviteter för barn 6-15 år blir det genom projektet Lov i Lund.

Mötesplatserna på Klostergården, Linero och Norra Fäladen, ett team i Öster som jobbar i Dalby, Genarp, Södra Sandby och Veberöd, Folkbiblioteken, Kulturskolan Lund och Lunds föreningsliv planerar nu alla för aktiviteter för det bästa sommarlovet för barn och unga i Lund.

Alla aktiviteter är gratis och erbjuder alla barn, oavsett förutsättningar, tillfällen att få prova på allt från manga, street art, nycirkus och programmering, till rodelutflykter, pyssel, skate och bakning.

Konceptet Superfredagar återkommer; gratis mat, hoppborg, teater, workshops, bumperballs och lite till, i Stadsparken. 

Programmet växer fram allt eftersom på lund.se/lovilund.

Relaterad information