Nominera din miljöhjälte till Lunds kommuns miljöpris och miljöbragd

6 februari, 2018

Känner du en miljöhjälte? Nu har du chansen att uppmärksamma den personen, organisationen eller företaget genom att nominera till Lunds kommuns miljöpris och miljöbragd. Senast den 31 mars vill vi ha din nominering.

Miljöpriset

Miljöpriset ges för förtjänstfulla insatser som långsiktigt främjar miljön i Lunds kommun. Enskilda personer som bor i kommunen eller sammanslutningar, föreningar och företag som verkar i kommunen kan nomineras. Priset kan inte ges till anställda eller enheter inom Lunds kommun för insatser inom den kommunala verksamheten. Dessa kan istället nomineras till Miljöbragden.

Miljöbragden

Miljöbragden ges till anställda eller enheter inom Lunds kommuns organisation som utfört förtjänstfulla insatser för att åstadkomma en god miljö och en långsiktigt hållbar utveckling i Lunds kommun.

Så här nominerar du

Förslag på kandidater till miljöpriset och miljöbragden får lämnas av alla som bor eller verkar i kommunen. För inspiration om vad man kan få pris för, spana in förra årets vinnare på länken längst ner på sidan.

Skicka in dina förslag senast 31 mars 2018. Du skickar dem till Lunds kommun, Kommunkontoret, Box 41, 221 00 Lund, eller e-posta dem till lunds.kommun@lund.se. Märk nomineringen "Miljöpris/Miljöbragd".

Miljöprismottagare 2017

På bilden: Förra årets vinnare av Lunds kommuns miljöpris 2017, som delades mellan Ottossons Färgmakeri i Genarp och Noori Saber, som driver projektet Grannens entreprenör i Lund. På bilden finns ävenUlf Nymark, ordförande i kommunstyrelsens Miljö- och hälsoutskott.

Relaterad information