Nya framgångar i Ekomatsligan

29 maj, 2017

Med 68 procent ekologiska livsmedelsinköp befäster Lunds kommun sin andraplats i Ekomatsligan. Lund är dessutom bäst i landet på att köpa svenska ekologiska livsmedel!

Under måndagen delade Ekomatscentrum ut sina årliga priser och även denna gång gick andraplatsen till Lunds kommun, som under fjolåret ökade andelen ekologiska livsmedelsinköp från 55 till 68 procent och därmed placerar sig långt över Ekomatcentrums nationella mål på att den offentliga sektorn ska ha minst 50 procent ekologiska inköp senast år 2020.

- Det är mycket glädjande att Lund fortsätter att vara bland de absolut främsta i landet på ekologiska inköp. Jag är stolt över det hårda arbete som våra engagerade medarbetare lägger ner dagligen för att arbeta långsiktigt med ekologiska livsmedel, konstaterar servicenämndens ordförande Johan Lambreus Mattsson (MP).

Lunds kommun har vunnit Ekomatsligan fyra gånger, mellan 2009 och 2013, och har sedan dess radat upp fyra andraplatser. Men det blev ett förstapris också, för med en andel på 45 procent är Lunds kommun bästa "svekologiska" kommun, det vill säga störst andel svenskproducerade ekologiska livsmedel.