Lunds kommun stolt medarrangör av LundaPride

18 maj, 2017

Tillsammans! Det är temat för årets LundaPride som invigs imorgon. Under tre dagar vill vi tillsammans med alla Lundabor fylla staden med både pridekänsla och glädje.

Lunds kommun är en av flera stolta medarrangörer till årets LundaPride – en festival för alla som står upp för allas lika värde och rätten att vara sig själv. Invigningstalar gör kommunalråd Elin Gustafsson (S) imorgon kväll.

- Lund jobbar för att bli en mänsklig rättighetsstad och står självklart upp för öppenhet och att olikheter berikar vår kommun. LundaPride är därför en glädjens dag som manifesterar detta. Men det är också en påminnelse om allt arbete som finns kvar att göra för att stå upp för människors lika värde, säger Elin Gustafsson.

LundaPride pågår mellan den 19-21 maj och bjuder på såväl artister och klubbar, som talare, seminarier och en färgsprakande prideparad längs Lunds gator. HBTQIA+ och normkritik är i fokus. I Lundagård håller en levande Pride Park på att växa fram, där du kan träffa olika aktörer från förenings- och näringslivet.

-  LundaPride-festivalen ger HBTQIA(+)-personer i Lund möjligheten att komma ut i det offentliga rummet under trygga och jämlika former, vilket är en mycket viktig sak då många - framförallt unga - inte vågar visa upp sitt sanna jag offentligt. Jag tror att det är viktigt för dessa personer att någon gång få lov att känna sig som en del normen, och inte ständigt känna sig annorlunda. Så LundaPride är en viktig garant för Lunds HBTQIA(+)-personers rätt till synlighet, rätt till välmående och respekt. Det är bara tillsammans som vi kan göra skillnad, säger Johannes Wannong, kommunikationsansvarig för LundaPride.

Programsammanfattning

Fredagen den 19/5

12:00 Pride Park
16:00 Pre Pride
20:00 Pridepoolparty

Lördagen den 20/5

10:00 Queer frulle
11:30 Pride Park
12:00 Scen Program
14:30 Samling parad
15:00 Parad
16:00 Scen program forts.
19:00 Pride Park stänger 23:00 Klubb Out

Söndagen den 21/5

14:00 Föreläsningar
19:00 Gudstjänst

Mer information:

Elin Gustafsson, kommunalråd, Lunds kommun, e-post: elin.gustafsson@lund.se, telefon: 046-359 79 14

Johannes Wannong, kommunikationsansvarig LundaPride, e-post: johannes@lundapride.se, telefon 073-402 67 39

http://stoltilund.se/lundapride/

Hela programmet finns att läsa här (pdf)