Äntligen Sommarlund!

19 juni, 2017

Nu har vi släppt årets program för Sommarlund. Njut av musik, dans och mycket annan kultur.

Publik picknickar på filtar i Stadsparken

Här är årets program som PDF>>

Årets nyheter

Programmet för årets Sommarlund är extra omfattande: 242 programpunkter jämfört med runt 220 arrangemang tidigare år. En del av ökningen står Kulturskolan Lund för. De arrangerar workshops i bland annat clowneri, nycirkus och rytmik i samband med det ordinarie scenprogrammet för barn och familj.

Dalby stenbrott återkommer som en plats för konserter. En helt ny spelplats är Konsthallens innergård som blir en scen för musik, samtal och retroquiz. Barnarrangemangen hittar också till två nya platser: Råbysjön och Aktivia det nya aktivitets- och hängstället på Klostergården.

Musik

Maia Hirasawa, Tingsek, Garmarna, Miriam Aïda och Jireel är några av årets artister. Till Kulturens mysiga park kommer bland annat Jens Hult, Sofia Thelin och Smoke Ring Sisters.

För första gången producerar Sommarlund två alldeles egna allsångskvällar på Vita scenen i Stadsparken. Med Ola Simonsson som allsångsledare och än så länge hemliga gäster.

Scenkonst

Sardine Sauvage klätterdansar på Domkyrkans fasad i föreställningen Rendez-Vous, koreografen Rani Nair bjuder in till en biografisk dansföreställning på Stenkrossen (An Evening with Astad), och så blir det mycket gatuteater av internationell klass: föreställningen Jekyll On Ice från Italien, The Yelling Kitchenprince från Holland och Stockholm Street Festival med artister från hela världen.

Barn & familj

Som vanligt går arrangemangen för barn och familj på turné i Lund och byar. Några av de turnerande föreställningarna är Krakel Spektakel – en rymdbalett med Teater Sagohuset, Bockarna Bruse med Anna Rynefors, Vilket väder med Teater Fenix och Jazzkattsväng med Swing Tarturo.

Fokus Genarp

Genarp är just nu föremål för ett ortsutvecklingsprojekt inom Lunds kommun och får därför lite extra fokus även inom Sommarlund med hela femton programpunkter. Bland annat musikalkväll och singalong-bio på Genarpsbadet.

Gamla favoriter

Dessutom återkommer uppskattade programinslag som dansbanan i Stadsparken och bio-, quiz- och humorterrassen på Mejeriet.

För hela programmet, se sommarlund.se

För ännu mer aktiviteter för sommarlovslediga barn och unga, se lund.se/lovilund

Relaterad information