Nyheter och nyhetsarkiv

Mars

2017-03-30

Kommunfullmäktige sammanträder

Kommunfullmäktige i Lund sammanträder på torsdag den 30 mars 2017, klockan 17.00 i stadshallen. Mötet hålls papperslöst, med digitala handlingar.

2017-03-29

Ny vision föreslås för Lunds kommun

Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet. Så kan Lunds kommuns nya vision komma att låta. Förslaget ska tas upp i kommunstyrelsen under april och därefter i kommunfullmäktige.

2017-03-27

Stöldskyddsprojekt i samarbete mellan Lunds kommun och Polismyndigheten

MärkDNA är en modern stöldskyddsmärkning som använts med framgång, bland annat i Staffanstorp. Där har antalet inbrott sjunkit med cirka 35 procent. Nu inleder Lunds kommun, tillsammans med polisen, ett märkDNA-projekt i Genarp och Södra Sandby - för att skapa en ännu säkrare och tryggare kommun.

2017-03-27

Vipan tar hem guldmedaljer i Gymnasie-SM

I helgen avgjordes Gymnasie-SM i Malmö. Vipan gick hem med två guld- och en silvermedalj i kategorierna Servering, Hotell och Turism.

2017-03-27

Nya stadsdelar behöver namn, nu börjar utmaningen

Inom några år kommer två nya stadsdelar utvecklas och få ny form: området runt Öresundsvägen och området intill den nya pågatågsstationen i sydvästra Lund. Nu kan alla som vill föreslå namn till de nya stadsdelarna. Namnutmaningen är igång till och med påsk.

2017-03-24

Lund-Hässleholm nästa sträcka i höghastighetssystemet

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) presenterade i dag regeringens direktiv till åtgärdsplanering och kommande satsningar inom infrastruktur. Det gjordes på en pressträff i Lund. - Det är väldigt roligt att här idag kunna berätta att nästa sträcka i ett tänkt höghastighetssystem är Lund – Hässleholm, säger Anna Johansson.

2017-03-20

Stark cityhandel i Lund

Lund har en attraktiv cityhandel. Bara två andra städer, Kalmar och Skellefteå, är starkare, visar en ny undersökning av tidningen Market.

2017-03-20

Besked om förskoleklass

Under vecka 11 skickas placeringserbjudande ut för barn som ska börja förskoleklass till hösten. Under vintern har barn- och skolnämnderna fattat beslut om nya urvalsprinciper och tillämpningar av dessa. Nedan kan du läsa vanliga frågor och svar kring urvalsprinciperna.

2017-03-15

Rättelse

Felaktiga siffror har förekommit om mobbningssituationen på den aktuella skola, där två pojkar fått gå kvar efter att de våldtagit en jämnårig flicka.

2017-03-14

Smart stad är målet med ny markanvisning

Forskning i framkant är basen när vi bygger Brunnshög. I den nya markanvisningstävlingen premieras projekt som siktar högt när det gäller innovativa lösningar för en smart och användargenererad stad.

2017-03-07

Pojkar som begick våldtäkt flyttas från skola

Barn och skolförvaltningen Lund Stad beklagar det felaktiga beslutet om att låta två pojkar som begått våldtäkt mot en jämnårig flicka gå kvar på skolan. Nu ska pojkarna få enskild undervisning på annan plats i Lund.

Februari

2017-02-28

Besked om försörjningsstödet via e-tjänst

Från och med mars kommer personer som får försörjningsstöd från Lunds socialtjänst att kunna få besked om sitt stöd direkt i sin dator, läsplatta eller telefon. Då införs nämligen en e-tjänst som gör det möjligt att se om man beviljats stöd, när det betalas ut och hur mycket pengar man får – saker som man tidigare fått besked om via brev eller genom att ringa sin socialsekreterare.

2017-02-23

Helgskola på Kulturskolan

Våren 2017 startar Kulturskolan upp helgskola med innehåll som kompletterar den undervisning man redan bedriver.

2017-02-16

Ska du bygga nytt, ändra eller riva?

Planerar du att bygga, riva eller förändra en fastighet behöver du i de flesta fall söka lov. Under våren kommer handläggare från kommunens bygglovsavdelning att ha öppen mottagning i Södra Sandby, Genarp, Dalby och Veberöd. Då kan du få vägledning och lämna in din ansökan på plats.

2017-02-10

Lund skriver avtal med Sverigeförhandlingen

I dag tecknades det första avtalet med Sverigeförhandlingen i den så kallade storstadssatsningen. Det är Lund, som tillsammans med Helsingborg och Region Skåne tecknar avtal kring satsningar på kollektivtrafik och cykel för drygt 1,5 miljard kronor.

2017-02-09

Nyheter från Greater Copenhagen-samarbetet vinter 2017

Vill du veta mer om vad som händer i Greater Copenhagen-samarbetet?

2017-02-06

Sportlov i Lund - här hittar du hela programmet!

Här listar vi allt du kan göra under sportlovet vecka åtta 2017!

Januari

2017-01-26

Flaggning på halv stång framför Rådhuset den 27 januari 2017

Lunds kommun flaggar idag, fredagen den 27 januari, på halv stång framför rådhuset. Detta som en sista hälsning till Lennart Ryde, vars begravning hålls i Klosterkyrkan idag.

2017-01-13

Lördagsaktiviteter i nya vinterkupolen

Under fyra lördagar i januari och februari bjuder Lunds kommun, studieförbund och föreningsliv på massor av aktiviteter i ett kupolformat tält på Stortorget.

2017-01-11

Lundauppropet inspirerar andra kommuner

Samarbeten och helhetstänk kring bostäder, skola och arbete är avgörande för en bra integration. Det visar en kartläggning som SABO gjort i drygt 40 kommuner. I rapporten presenteras bland annat Lundauppropet som ett lyckat exempel på hur alla invånare i kommunen inkluderas i arbetet att snabbt få fram bostäder till nyanlända.

2017-01-05

Nyspolade skridskoisar

Uteisarna på Romelevallen och Linero IP klara för åkning.