Earth Hour Skoltävling

Delta i Earth Hours skoltävling i Lund och ställ ut barnens bidrag på turistbyrån under Hållbarhetsveckan!

Varje år brukar Lunds kommun delta i Earth Hour (28 mars) och Earth Day (22 april), vilket vi även kommer göra 2020. I samband med dessa dagar lanserar WWF en skoltävling som i år går ut på att skolorna/förskolorna/fritidsgårdarna ska få ta rollen som turistbyråer och göra reklam för sin stad eller kommun (se information om tävlingen här: https://www.wwf.se/earth-hour/forskolor-och-skolor/tavling/)

I år sätter vi en extra lokal prägel på tävlingen där skolelever kan lämna in sina bidrag till Turistbyrån på Bangatan. Turistbyrån kommer därefter att ställa ut bidragen under Hållbarhetsveckan den 20-25 april, som är ett samarbete mellan Lunds universitet och Lunds kommun.

Klicka här för mer information om hållbarhetsveckan.

Klicka här för att komma till turistbyråns hemsida.

Så här går det till

  1. Läs tävlingsinstruktionerna för wwf:s skoltävling här: https://www.wwf.se/earth-hour/forskolor-och-skolor/tavling/
    Observera att WWF:s tävling och utställningen på Turistbyrån är två olika aktiviteter – men ni kan lämna in likadana kopior av samma bidrag. Genom att lämna in till WWF deltar ni i den nationella tävlingen, och genom att lämna in till Turistbyrån så är ert bidrag med i utställningen under Hållbarhetsveckan.
  2. Eftersom att Hållbarhetsveckan börjar den 20 april så ser tidslinjen för att ställa ut era bidrag på turistbyrån lite annorlunda ut än för WWF:s tävling. Följande datum gäller:

28 mars: Earth Hour

16-17 april: Elever i Lund lämnar in sina bidrag till Lunds turistbyrå. Det kan både vara fysiska bidrag i form av posters och broschyrer, eller digitala bidrag till informationsskärmar och sociala medier. Tänk på att bidragen måste vara gdpr-säkrade för att kunna visas på turistbyrån.

20 april: Hållbarhetsveckan börjar. Turistbyrån öppnar utställningen för allmänheten.

22 april: Earth Day. Sista dagen för eleverna att lämna in sina bidrag till den nationella tävlingen (alltså till WWF om man deltar i tävlingen, inte till turistbyrån).

25 april: Sista dagen på Hållbarhetsveckan och för utställningen.

  1. Kom gärna med era klasser och besök utställningen under Hållbarhetsveckan!
  2. Har du frågor? Då går det bra att kontakta följande personer:

Information om inlämning till turistbyrån: Karolin Saether, karoline.saether@lund.se

Information om Hållbarhetsveckan: Therese Ek, therese.ek@lund.se

Information om Earth Hour och WWF:s nationella tävling se hemsidan: https://www.wwf.se/earth-hour/forskolor-och-skolor/tavling/