Länk till startsidan

Så här arbetar Lunds kommun för att hjälpa ukrainska medborgare

Lunds kommun arbetar aktivt med olika myndigheter och frivilliga organisationer för att hantera konsekvenser av kriget i Ukraina. Samtidigt fortsätter vi att utföra vårt huvuduppdrag – att ge lundaborna en god service.

Lunds kommun har ett långsiktigt arbete kopplat till krisberedskap och civilt försvar. Genom att fortsätta ge lundaborna en god service, vara tillgängliga och att hålla samhällsviktiga funktioner i gång bidrar vi till ett välfungerande och tryggt samhälle där andra kan känna tillit och fokusera på sina områden.

Bostäder till flyktingar från Ukraina

Lunds kommun fortsätter under 2023 att ta mot de flyktingar från Ukraina, som anvisas till Lund. I nuläget finns det ingen prognos för hur många som förväntas komma hit under 2023.

Samverkan med ideella initiativ

Kommunen har löpande kontakt med föreningslivet och lokala frivilligorganisationer för att samordna stöd och insatser. För frågor avseende vad som görs i samverkan, kontakta Ellen Isaksson.
E-post: ellen.isaksson@lund.se

Det bedrivs ett aktivt arbete av och för ukrainare i Lund med en mängd aktiviteter flera dagar i veckan. Den fysiska mötesplats som etablerades under 2022 kommer stänga 31 mars 2023 och verksamheten kommer istället bedrivas på olika platser runtom i Lund beroende på typ av aktivitet.

För mer information se deras Facebooksida:

Meeting Central Ukraine in Lund på Facebook

Volontäruppdrag förmedlas via Frivilligkraft

Lunds kommun har öppnat kanalen Frivilligkraft för förmedling av volontäruppdrag med anledning av kriget i Ukraina. Frivilligkraft har funnits i några år och gjort det lätt att hjälpa medmänniskor med sysslor som att handla mat, hålla i olika slags aktiviteter eller bara umgås en stund för att bryta en isolering.

Frivilligkraft

Vill du veta mer om hur vi arbetar med krisberedskap och civilt försvar?

Lunds kommuns arbete med krisberedskap och civilt försvar

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?