Lägesbild torsdagen den 26 augusti med anledning av arbetet med covid-19

26 augusti, 2021

Kommunens verksamheter för seniorer och personer med funktionsnedsättning öppnar stegvis från och med den 1 september. Det är en av de frågor som hanteras inom ramen för Lunds kommuns arbete med effekterna av covid-19.

De öppna verksamheterna för seniorer och för personer med funktionsnedsättning kommer från och med den 1 september stegvis att öppna upp ytterligare i olika omfattningar och med vissa anpassningar för att vi ska kunna erbjuda trygga arrangemang och minimera spridning av coronaviruset. Beroende på hur smittspridningen utvecklas kan beslutet komma att omvärderas.

Träffpunkter för seniorer utökas

Träffpunkter för seniorer utökar med inomhusaktiviteter med begränsat antal platser och förbokning av aktiviteter. Föreningar och andra organisationer kommer ha möjlighet att låna lokalerna när det inte bedrivs ordinarie verksamhet med samma krav på förhållningsregler som för träffpunkternas ordinarie verksamhet.

Läs mer om träffpunkterna här:

Lunchrestauranger för pensionärer öppnas stegvis

Fyra lunchrestauranger för pensionärer öppnar stegvis från och med 1 september. Även här med begränsat antal platser och förbokning av plats. De lunchrestauranger som öppnar upp är: Papegojelyckans lunchrestaurang i Lund, Vevrehemmets lunchrestaurang i Veberöd, Fästans lunchrestaurang i Södra Sandby och Genarps lunchrestaurang.

Mårtenslunds lunchrestaurang som tillfälligt bedrivits i Järnåkraskolan på grund av renovering kommer inte att öppna upp. Lunchrestaurangen kommer under november månad åter öppna i den nyrenoverade lokalen på Brunnsgatan. Mer information kommer längre fram.

Det pågår även planering för att börja erbjuda någon form av lunch till pensionärer i Dalby, mer information kommer framöver.

Om lunchrestaurangerna kan du läsa mer här:

Lilla Caféet, Butik Titta in och Mötesplats F30 öppnar med begränsat antal besökare

Tre dagliga verksamheter inom LSS, Mötesplats F30, Lilla Caféet och Butik Titta in, som varit stängda på grund av pandemin, öppnar upp med begränsat antal besökare. Antalet besökare kommer stegvis ökas under hösten om smittspridningen är fortsatt låg.

Smittläget inom kommunens vård och omsorg

Det är fortsatt lugnt covid-läge inom vård och omsorg i Lunds kommun. Det finns inga smittade brukare på särskilda boenden inom kommunal och privat regi.

Här kan du läsa löpande nyheter från Lunds kommun med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19

Dessa lägesbilder skickas när ny information om kommunens hantering av covid-19 finns.