​Lägesbild torsdag den 29 oktober med anledning av arbetet med covid-19

29 oktober, 2020

Kommunens medborgarkontakt koncentreras, kvällens kommunfullmäktige corona-anpassas och skolor och förskolor håller fortsatt öppet. Det är några av frågorna som behandlades under torsdagen inom ramen för Lunds kommuns hantering av covid-19.

Corona-anpassat kommunfullmäktige i kväll

För att säkra den demokratiska processen hålls kommunfullmäktiges sammanträde i kväll som planerat. Kommunfullmäktige kommer dock att ha ett reducerat antal ledamöter på plats, 33 istället för 65. För att minska trängsel och smittspridning görs även flera andra åtgärder kring placering i salen och vid kaffeserveringen.

Du vet väl att du kan följa kommunfullmäktiges sammanträden via webbsändning?

Kommunens medborgarkontakt koncentreras

På grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd koncentrerar Lunds kommun nu kommunens medborgarkontakt. Det innebär att vi stänger medborgarkontoret i Genarp, Dalby och Veberöd från och med den 29 oktober till och med den 17 november. Medborgarcenter nås i första hand genom telefon 046-359 50 00 (måndag–torsdag klockan 8–17, fredag klockan 8–16) eller per mejl:
medborgarcenter@lund.se.

Genom lund.se hittar du också kommunens alla e-tjänster. Kan ditt ärende inte skötas digitalt eller över telefon, har medborgarcenter öppet måndag till torsdag 8–17 och fredag 8–16 i Kristallen på Brotorget 1 i Lund.

Besök sidan med alla e-tjänster

Kristallens personalrestaurang stänger

Från och med i morgon, fredag, kommer Kristallens restaurang (Höjdpunkten) att hålla stängt. Beslutet gäller i första hand till och med den 17 november och är en konkret åtgärd för att ta ansvar och minska trängseln i publika lokaler utifrån de nya regionala restriktioner som införts för att minska spridningen av covid-19.

Naturums inomhusutställning stänger

Många besöker Skrylle på höstlovet, precis som vanligt. Naturums inomhusutställning är stängd sedan i går, men naturvägledarna är på plats och fortsätter med corona-anpassade utomhusaktiviteter. De hjälper också de ovanligt många nya besökarna med tips om vad man själv kan göra i skogen, som till exempel att Mullestigen eller omgivningarna vid Skryllesjön är bra alternativ för barnfamiljer när det blir för trångt vid den populära naturlekplatsen på eftermiddagarna.

Aktuell statistik angående smitta på äldreboenden

I dagsläget finns det inga smittade brukare inom kommunens äldreboenden. Aktuell statistik redogörs till Socialstyrelsen en gång i veckan. Där finns statistik för hela landet.

Läs mer om seniorer och riskgrupper i samband med covid-19

Fortsatt öppet på skolor och förskolor

Kommunens förskolor och skolor håller fortsatt öppet. Barn och elever kan alltså fortsätta att gå till förskolor, grundskolor, grundsärskolor och fritidshem som vanligt. I dagsläget planerar inte heller gymnasieskolorna och gymnasiesärskolan i Lund att gå över till distans och eleverna ska komma till skolan som vanligt på måndag.

Här publicerar vi löpande nyheter från Lunds kommun med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19

----------

Dessa lägesbilder skickas dagligen då ny information som rör kommunens hantering av covid-19 finns.