​​​Nu startar Fokus Södra Sandby!

Fokus Södra Sandby är ett ortsutvecklingsprojekt som drivs av Lunds kommun. Projektet startar hösten 2019 och ska pågå under 2020/2021. Fokus Södra Sandby är en fortsättning på Lunds kommuns tidigare ortsutvecklingsprojekt Fokus Genarp, Fokus Veberöd och Fokus Dalby.

Syftet med Fokus Södra Sandby är att utveckla orten Sandby med omnejd och tillsammans med boende och verksamma i området. Målsättningen är att Södra Sandby ska vara en attraktiv boendeort som kan växa och som erbjuder mångsidig service, handel och ett varierat utbud av olika aktiviteter.

– I slutet av oktober kommer alla hushåll i Södra Sandby med omnejd få hem ett kort i brevlådan med uppmaning om att besvara en enkät på webben. www.lund.se/fokussandby. Vi hoppas att så många som möjligt svarar eftersom enkäten och kommande dialogmöten ska ligga till grund för det vidare utvecklingsarbetet i Södra Sandby, säger Ulrika Dagård, demokratiutvecklare, Lunds kommun som också är projektledare för Fokus Södra Sandby.

– Vi hoppas på att så många Sandbybor som möjligt vill engagera sig i Fokus Södra Sandby. Ett utvecklingsprojekt som detta är helt beroende av boendes och verksammas engagemang för att vi tillsammans, kommun och invånare, ska kunna utveckla Södra Sandby, säger Bernt Bertilsson (C) ordförande i styrgruppen för Fokus Södra Sandby.

Kontaktuppgifter:

Bernt Bertilsson (C) ordförande i styrgruppen för Fokus Södra Sandby., 070-8187190, berntb@telia.com

Ulrika Dagård, projektledare Fokus Södra Sandby tel. 0734 – 15 09 30, ulrika.dagard@lund.se

2019-10-22 07:52:00