Pressinbjudan: Invigning av bank för bättre fritid

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Tid: 1 oktober, kl. 15.30-16.30 (invigningstal kl. 16)
Plats: Bankgatan 4, Lund

I nästa vecka inviger Lunds kommun Fritidsbanken i Lund, där alla kommuninvånare kan låna sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt. Syftet med banken är att ge fler bättre möjlighet till en mer aktiv fritid. 

Lunds kommun inviger Fritidsbanken i Lund, som är den första i sitt slag i kommunen, på tisdag. På fritidsbanken ska vemsomhelst kunna låna sport- och fritidsutrustning gratis i upp till 14 dagar. Utrustningen i banken är skänkt av lundaborna. Tanken bakom banken är att man enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som lundabornas utrustning som annars hade samlat damm får nytt liv.

Med anledning av detta bjuds allmänheten in till invigningen. Vid invigningen ges det möjlighet att träffa personal samt syna lokal och skänkt utrustning. På plats för att hålla i invigningen finns dessutom kultur- och fritidsdirektören och ordföranden i kultur- och fritidsnämnden.

Lunds Fritidsbank drivs av Lunds kommun, som en del i den ideella organisationen Fritidsbanken Sverige. Fritidsbanken finns i dagsläget flera orter runt om i Sverige och Lund blir den 89:e i ordningen.
 

För mer information: 

Ellen Isaksson
projektkoordinator
Lunds kommun
Tel: 073-415 07 82
ellen.isaksson@lund.se

Gunnar Brådvik
ordförande i kultur- och fritidsnämnden
Lunds kommun
Tel: 073-227 39 04
gunnar.bradvik@lund.se

2019-09-26 07:45:00