Fullspäckat program under Kulturnatten

Förra årets Kulturnatt med Kaxophonic på scen. Foto: Martin Olson Förra årets Kulturnatt med Kaxophonic på scen. Foto: Martin Olson

Lördag den 21 september går den trettiofemte Kulturnatten av stapeln i Lund. Programmet rymmer allt från konserter och dansuppvisningar, till vetenskapsshower och guidade turer och pågår från klockan kvart över åtta på morgonen till klockan två på natten.

När Kulturnattens program gick till tryck i förra veckan kunder vi räkna till drygt 400 programpunkter på cirka 80 olika platser runt om i Lund.

På kommunens scener

På Stortorgets scen står Mundane experience, Antimakassar, Ekström & Lundquist och Aurelia Dey & Alpha Crew. Kvällen avrundas med Kubanska rytmer med Yemi Valdes & Latin DK.

På Lunds Stadsteater serveras bland annat Astrid Lindgren-allsång med Linda Lundqvist och Piratorkestern, Bach in the Street där street dance möter klassisk musik, Slowgold – drömsk musik signerad Amanda Wernes och cabaretkonserten Höst i Lund med Jan Sigurd och Anna Lena Brundin. Sist ut på Stadsteatern ser vi Boelspexarna som bjuder på gamla och nya pärlor.

Mårtenstorget blir platsen för föreningar som informerar om sina verksamheter. Några nya föreningar i sammanhanget är Lunds ideella turistförening Destination Lund och Lunds Numismatiska förening. På Mårtenstorget erbjuder även kommunens fritidsverksamhet en plats för unga att hänga på, med aktiviteter och musik av lokala band och artister under hela dagen.

På Stenkrossen slår Lunds Öppna Verkstad upp portarna för sin nyrenoverade verkstad, alla nyfikna är välkomna på en rundvandring. I huset bjuds det på föreställningar, utställningar, konserter och workshops från förmiddag till sen kväll. Den populära dansbanan hittar vi återigen på Stenkrossens innergård. Där är det inte mindre än 18 olika dansföreningar som under tolv timmar bjuder på både uppvisningar och prova på.

Några nyheter

Vattenhallen firar 10 år på årets Kulturnatt och bjuder på aktiviteter för hela familjen hela dagen. Jubileum blir det även på Vintage Vinyl records som firar 2 år med konserter och mycket mer. Spelar gör bland annat Hedda Hatar. För den som är intresserad av månen finns flera programpunkter med den som tema, bland annat kan du vid klart väder titta i teleskop hos Astronomihuset som i år har temat ”Månlandningen 50 år”.

På Galleri Jäger & Jansson visas konst av Kent Wisti och Sigrid Appelberg, och för den som vill djupdyka i Lunds judiska historia erbjuder Judiska centret i Lund en rundvandring i kvarteret Nöden. Under kvällen visas även filmen ”Nöden – en shtel i Lund” på Biograf Kino.

På Lunds stadsbibliotek hör du Linda Antonsson och Elio García prata om Game of Thrones och sin bok En värld av is och eld som de skrivit tillsammans med George R.R. Martin, författaren av böckerna som den populära serien är baserad på.

Kära återseenden

Gamla favoriter som spökvandring med Jacques Schultze, fysik- och lasershow på Fysiska institutionen, Latinamerikansk danskväll på Folkets hus och Cirkusverkstadens kreativa familjeverkstad på Krafts torg återkommer naturligtvis.

Hela programmet finns på www.kulturnatten.nu

Kontakt: Kristina Wåhlin, projektledare Kulturnatten, 046-359 73 03, kristina.wahlin@lund.se

2019-09-02 15:00:00