​Hälsosatsning för seniorer utökas

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

I september startar två nya hälsosatsningar för Lunds kommuns seniorer. Dels får förra årets succé, ”Senior Sport School” i Södra Sandby och Dalby en fortsättning, dels utökas den med en motsvarighet i Lunds tätort. Skolorna erbjuder träffar i tolv veckor med allt från senioranpassad styrketräning till temakvällar om hälsosam mat.

Förra året var det premiär för Lunds kommuns hälsosatsningen ”Senior Sport School” i Södra Sandby och Dalby. Skolan blev en stor succé och platserna tog snabbt slut. I år startar kommunen inte bara en ny ”termin” för seniorerna i kommunens östra delar, utan utökar erbjudandet med en ny ”skola” i Lunds tätort.

Satsningen, som är ett samarbete mellan Lunds kommun, Region Skåne och Skåneidrotten, ger kommunens seniorer (60+ år) chans att under tolv veckor prova på olika aktiviteter som till exempel Senior Power styrketräning, delta i tematräffar med fokus på hälsa, laga hälsosam mat, få utbildning i hjärt- och lungräddning och ta del av intressanta föreläsningar.

- Fysisk aktivitet, social samvaro och en aktiv fritid är viktigt för alla, oavsett ålder. Det är därför glädjande att vi i år kan arrangera den uppskattade kursen på två ställen i kommunen. På så sätt kan vi ge fler seniorer inspiration och praktiska tips om hur de med ganska små och enkla förändringar i sitt liv kan få en mer hälsosam och sund livsstil, menar Dan Kanter, idrott- och fritidschef i Lunds kommun

Senior Sport School kommer under hösten att träffas tisdagar och torsdagar, och då oftast på förmiddagar. Träffarna kommer blanda teori och praktik med fokus på bland annat rörelse.

Allmänheten och journalister är välkomna till informationsmöte om satsningen den 22 augusti kl. 10-11 på Träffpunkt Papegojelyckan (Falkvägen 14, Lund). På mötet kommer det att ges möjlighet att intervjua kursledarna och fotografera.


För mer information:

Dan Kanter
idrott- och fritidschef
Lunds kommun
Tel: 070-609 24 09
dan.kanter@lund.se


Helen Gustavsson
administratör för Senior Sport School
Skåneidrotten
Tel: 010-476 57 14
helen.gustavsson@skaneidrotten.se

2019-08-13 15:29:00