Gatuteater i sommarskrud

Kif-kif-systrarna i full sving. Kif-kif-systrarna i full sving.

Återigen får Sommarlund finbesök från Passage festival, norra Europas största internationella och transnationella gatuteaterfestival. Festivalen är ett samarrangemang av Dunkers Kulturhus och Helsingörs teater. Vi får även ett kärt återseende i form av en folkkär italienare.


Les Butors
är en föreställning av franska teatergruppen Cirque Hirsute som bjuder på en akrobatisk och poetisk kärlekshistoria som utspelar sig på en gigantisk roterande stege byggd av 350 kg skrot. Med precision och styrka hänför de publiken med sina clownaktiga cirkusstunts. Mannen söker kvinnans uppmärksamhet sju meter upp i luften medan hon har fullt upp med att skynda sig därifrån och det mesta blir väldigt snurrigt…

Les Butors spelas vid Vita scenen i Stadsparken lördag 27 juli kl. 16.00.

Viva Raphaël är ett födelsedagskalas där ingen går säker. Raphaël fyller år och publiken ger honom en gåva som kommer att förändra hans liv. En interaktiv soloföreställning fylld av visuell och bitvis absurd humor som utspelar sig i, runt och ovanpå en husvagn. Compagnie Krak är en belgisk gatuteatergrupp bestående av Els Degryse och Dieter Missiaen. Passar alla, såväl stora som små.

Viva Raphaël spelas vid Vita scenen i Stadsparken 30 juli kl. 18.00.

Jam side up spelas av Francoise och Josette Lépine, Kif-Kif-systrarna, som är identiska tvillingar från Quebec. De kan få kaniner att flyga och pommes frites att regna från himlen! De senaste åren har de gjort gatuframträdanden i över sexton olika länder med ständigt fokus på att fånga och roa sin publik.

Jam side up spelas på Stortorget 5 augusti kl. 14.00 och kl. 18.00.

Utöver samarbetet med Passage är vi glada att kunna erbjuda ett kärt återseende av Luigi Ciotta som gjorde sin bejublade Everything in a suitcase hos oss förra året. I år spelar han Sweet Dreams, en färgsprakande komedi där Luigi är sockervaddsförsäljaren som jonglerar med cupcakes, balanserar tårtor på hakan och bjuder på akrobatiska konster. Familjeföreställning som kombinerar gatuteater med sötsaker!

Sweet Dreams spelas på Stortorget 8 augusti kl. 14.00 och kl. 18.00.


Kontakt

Lotta Brusk, projektledare Sommarlund
046-359 53 39
lotta.brusk@lund.se

Åsa Jensen, producent
046-359 43 79 
asa.jensen@lund.se

2019-07-22 09:00:00