Robert Broberg hyllas under Sommarlund

Daniel ”The Moniker” Karlsson gästar Sommarlund på söndag och tolkar sin stora idol Robert Broberg i hyllningskonserten Det var en båt som sa.

Hösten 2018 hade Daniel Karlsson och hans tvåmannaband premiär för sin hyllningskonsert till Robert Broberg som fått ett mycket varmt mottagande. Under sommaren 2019 besöker de flera platser, och nu har turen kommit till Lund. – Det känns jätteroligt att kunna erbjuda Lundapubliken denna hyllade konsert med Lunds vackra stadspark som inramning, säger Lotta Brusk, projektledare för Sommarlund.

Daniels relation till Robert Broberg sträcker sig långt bak i tiden. 1993 fick han chansen att uppträda tillsammans med sin stora idol under fyra konserter på turnén Målarock, och redan då var han den viktigaste inspirationskällan i Daniels eget musikskapande. När han var yngre kallade han till och med sig själv för Lill-Robban. Senare i karriären blev Daniel Karlsson Idol-Daniel med hela svenska folket, tog sig artistnamnet The Moniker, gjorde succé i Melodifestivalen och har synts i såväl Diggiloo som i Allsång på Skansen.

Konserten äger rum söndagen den 7 juli kl. 19.00 på Vita scenen, Stadsparken Lund. Notera att datumet är ändrat från lördagen den 6 juli som står i det tryckta programmet.

Kontakt

Lotta Brusk, Projektledare Sommarlund
046-359 53 39, lotta.brusk@lund.se

Joel Skog, Marknadsförare Arrangemang och scener
046-359 55 62, joel.skog@lund.se 

2019-07-04 13:30:00