Therese Fällman blir ny direktör för Lunds renhållningsverk

Therese Fällman tillträder sin tjänst som renhållningsdirektör den 1 oktober. Therese Fällman tillträder sin tjänst som renhållningsdirektör den 1 oktober.

Therese Fällman blir ny direktör för renhållningsverket i Lund. Det beslutades vid kommunstyrelsens möte idag. Therese Fällman tillträder sin tjänst 1 oktober.

Therese kommer närmast från Uppsala kommun där hon har arbetat i 20 år och haft en rad olika chefsbefattningar, nu senast som utvecklingschef på kommunledningskontoret.

- Det ska bli fantastiskt spännande att börja på en ny tjänst i Lund. Renhållningsverksamheten är ju en av de viktigaste verksamheterna för att lyckas med de ambitiösa målen i kommunen och att skapa en hållbar värld. Jag ser också mycket fram emot att få lära känna en, för mig, ny kommun, både som medborgare och som tjänsteman, säger Therese Fällman.

Både kommundirektör och kommunstyrelsens vice ordförande välkomnar Therese.

- Jag är glad och förväntansfull, Therese kommer bli ett viktigt tillskott i kommunens ledningsgrupp. Samhället är inne i en stor förändringsprocess där miljö och klimat ställer stora krav. En viktig aktör i Lunds kommun i detta arbete är renhållningsverket som under lång tid legat i framkant. Jag är övertygad om att Therese är rätt person att leda förvaltningen genom detta, säger Christoffer Nilsson, kommundirektör.

- Vi välkomnar Therese till Lunds kommun och renhållningsverket. Med Thereses bakgrund i Uppsala kommun som både HR och utvecklingschef, kommer Therese vara ett bidrag för hela kommunen, säger Fredrik Ljunghill (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

För mer information, kontakta gärna:

Therese Fällman, tillträdande direktör för renhållningsverket i Lunds kommun, epost: therese.fallman@uppsala.semobil: 0707 – 77 15 61

Christoffer Nilsson, kommundirektör i Lunds kommun, e-post: christoffer.nilsson@lund.se, telefon: 072-223 11 41

Fredrik Ljunghill (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen Lund, e-post: fredrik.ljunghill@lund.se , telefon: 0709-43 28 00

2019-06-19 17:02:00