​Pressinbjudan: Vem vinner arkitekttävlingen om Stadshallen i Lund?

På måndag avslöjar vi vilken eller vilka arkitekter som vunnit tävlingen om att utforma framtidens Stadshall i Lund. Välkommen till en pressträff och träffa vinnaren!

Under vintern och våren har Lunds kommun arrangerat en arkitekttävling för att utveckla och modernisera Stadshallen utifrån den byggnad som uppfördes av Klas Anshelm för drygt 50 år sedan samt den målbild som kommunstyrelsen fastställt för projektet:

”Stadshallen ska vara del i en levande demokratisk mötesplats i en attraktiv stadskärna med kultur i fokus och vara värdeskapande i Lunds tillväxt”.

59 arkitekter nappade på utmaningen och av deras bidrag har juryn fastnat för ett. Men vilket..? Välkommen på vår pressträff, där vi avslöjar vem som vunnit och vad som händer härnäst:

Tid: måndag 3 juni klockan 15.30
Plats: Stadshallen LAB (före detta turistbyråns lokaler på Stortorget 9)
Närvarar: representanter för juryn och Lunds kommun, byggentreprenören Otto Magnusson AB samt – förstås – vinnaren av arkitekttävlingen.

Vinnaren kommer även att närvara på Stadshallen LAB klockan 17, i samband med den publika invigningen av en utställning om arkitekttävlingen. Förutom vinnande bidrag kommer även de tre andrapristagarnas förslag att ställas ut. Utställningen pågår till och med den 19 juni.

Samtliga förslag kan ses i sin helhet och laddas ner från Sveriges arkitekters hemsida: https://www.arkitekt.se/tavling/60-inlamnade-forslag-till-tavling-om-stadshallen-i-lund/


Media som önskar egen intervju med vinnaren innan presskonferensen är välkomna att kontakta undertecknad. Vår målsättning är att kunna erbjuda detta på måndag förmiddag, mot embargo att publicera till efter presskonferensen.

Detta pressmeddelande är utskickat av Thobias Ligneman, kommunikatör på Serviceförvaltningen/Lundafastigheter. Telefon 046-359 43 50, e-post: thobias.ligneman@lund.se

2019-05-29 15:35:03