Vinterlund rundar av ännu en lyckad säsong

Lunds Skidfestival i Stadsparken var ett av flera välbesökta arrangemang under Vinterlund. Lunds Skidfestival i Stadsparken var ett av flera välbesökta arrangemang under Vinterlund.

Med en välbesökt seniordans på AF-borgen och körkonsert i kärlekens tecken på Mejeriet, avslutades Vinterlund på alla hjärtans dag. Den tredje upplagan av Vinterlund har bjudit Lundaborna på en bredd av aktiviteter sedan första adventshelgen.

Säsongen inleddes traditionsenligt med grantändning på Stortorget och förgyllde december med allt från Sagohusets levande julkalender, Thomanders Jul, Luciakonsert med Carolinae Damkör till julmarknad med Ung företagsamhet och föreställningen Scener ur ett vuxenliv med Månteatern. För ungdomar bjöd vi in till en konsert med omåttligt populära Ricky Rich och ARAM Mafia för att fira in jullovet. På Stenkrossen kunde lovlediga barn och unga delta i jullovsaktiviteter där både slajm och cirkuskonster skapades.

Från januari och framåt har fokus för Vinterlund handlat om att bjuda Lundaborna på det där lilla extra i en tid som många annars ser som ganska grå och tråkig. Tillsammans mot ljusare tider blev därför devisen för bland annat fotoutställning om japanska varma källor med Studiefrämjandet, Swedish Open i badminton, Nattorientering med Lunds OK, Minnesträning med Svenska Minnesförbundet, den elektroniska musikfestivalen Eter med Mejeriet, Lunds Skidfestival med Ski Team Skåne och Songwriterfestivalen Lund berättar med föreningen dansk-svensk visfestival.

Vinterkupolen tog i vanlig ordning plats på Stortorget från 12 januari till 2 februari och blev en scen och yta mitt i staden där föreningar och andra aktörer stod för innehållet. Lundaborna kunde bland annat experimentera tillsammans med Vattenhallen Science Center, se Vintershow med Style Dance Studio, ta del av naturum Skrylles spännande utbud och dansa loss till livemusik och DJs. Vinterlund har som mål att lyfta, rama in och underlätta för det fria kulturlivet och föreningslivet genom att erbjuda såväl ekonomiskt stöd som scener, ytor och marknadsföring. Totalt har ca 50 aktörer stått för innehållet.

Och Lundaborna verkar gilla konceptet - över 50 000 besökare har tagit del av årets Vinterlund. Nu väntar utvärdering tillsammans med medverkande aktörer för att kunna göra en ännu bättre insats. 
– Inför kommande säsong vill vi inkludera föreningslivet ännu mer för att få en ännu större bredd på de aktiviteter som presenteras inom konceptet Vinterlund säger Åsa Jensen, projektledare.

För mer information vänligen kontakta Åsa Jensen, projektledare för Vinterlund, Lunds kommun, asa.jensen@lund.se, 046-359 43 79, eller Johannes Björk, chef arrangemangsenheten, Lunds kommun, johannes.bjork@lund.se, 046-359 69 16.

2019-02-15 13:57:34