Han kammade hem cykelvinsten på Hälsningsgillet

6 februari, 2018

Med sju personers marginal, gissade Anders Törnkvist rätt på frågan: Hur många invånare är skrivna i Lunds kommun idag*? Det var under Hälsningsgillet den 26 januari, som tävlingen där studenter kunde vinna en cykel hölls.

Vinnare av cykeltävlingen på årets Hälsningsgille: Anders Törnkvist. Här tillsammans med kommunalråd Elin Gustafsson (S) utanför Rådhuset i Lund.

Under Hälsningsgillet visade kommunen upp det Hållbara Lund och svarade på frågor som: varför byggs det så mycket i stan? Hur hittar man till naturen? Hur söker man jobb i Lunds kommun?

- Det är viktigt för oss att vara där studenterna är och prata om saker som är viktiga för dem, och studenternas egna Hälsningsgille är ett utmärkt tillfälle. Medcykeltävlingen på plats vill vi uppmuntra goda cykelvanor hos studenter och visa på att allt går att återvinna i Lunds kommun, även cyklar!säger studentsamordnare Amanda Bjernestedt.

Årets vinst: en begagnad och upprustad Skeppshult, till den som svarat rätt på tävlingsfrågor om bland annat cykelsäkerhet. Utslagsfrågan handlade om att komma så nära det exakta antalet skrivna invånare i Lunds kommun den aktuella dagen.

Anders Törnkvist hämtade priset utanför Rådhuset, och fick förutom cykel,nyckel och ägarbevis - ett grattis av kommunalrådet Elin Gustafsson (S).

- Utöver alla fina ställen jag kommer att cykla på här inne i stan, är Dalby Söderskog ett perfekt ställe för en cykelutflykt, sa Anders Törnkvist innan han rullade iväg med sin vinst.

* Rätt svar (den 26 januari) var 121449 invånare i Lunds kommun, Anders gissade på sju personer färre.