Nu kan Lunds kommuns gymnasieelever hämta skollunch

23 april, 2020

Från och med måndagen den 27 april kan gymnasieleverna hämta sin lunch på utvalda grundskolors skolkök. Eleverna beställer lunchen via en e-tjänst.

I samband med regeringens rekommendation om att införa distansundervisning vid gymnasieskolor upphörde även skolmat att serveras till eleverna. Nu kommer elever folkbokförda i Lunds kommun och som går på en kommunal gymnasieskola från och med måndagen den 27 april att erbjudas skollunch i form av matlådor.

Matlåda kan hämtas ut vid varuintaget till köken på utvalda grundskolor för de elever som anmält sig via en e-tjänst som de fått via skolsystemet vklass. I e-tjänsten anger eleverna på vilken skola de vill hämta lunchen och om de har behov av specialkost. Elever är välkomna att göra sin anmälan från och med fredag 24 april klockan 08.00.

Beställ matlåda

Lunchutlämningen sker vardagen efter beställningen är gjord, mellan klockan 11.00 till 13.00 vid en grundskola i elevens närområde. Maten ska tas med och ätas hemma. Skolköken är utvalda dels på grund av sin geografiska spridning och dels för att de erbjuder utlämning via varuintag – separerat från den ordinarie grundskoleverksamheten.