För dig som vill hjälpa till

Här samlar vi information om vad du kan göra för att hjälpa både kommunens invånare och verksamheter med anledning av coronaviruset och covid-19.

Stötta behövande

Du kan anmäla dig som volontär för att stötta medborgare som i coronavirusets spår behöver assistans med enklare ärenden. Det kan till exempel handla om att handla mat, låna böcker eller köpa receptifria läkemedel. Anmäl dig via e-tjänsten eller genom att ringa till oss. Du behöver ha bank-id för att kunna anmäla dig som volontär.

Uppdragen sker helt på ideell basis, ingen ersättning utgår.

Hit kan du som vill stötta ringa: 046-359 48 72 (Lunds kommuns frivilligkraft)

Jag vill anmäla mig som volontär

Jobba hos oss på Lunds kommun

Beroende på hur coronapandemin utvecklas kan vi ha behov av vikarier och extra personal under en kortare period. I sådana fall kan din hjälp vara guld värd. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

De yrkesgrupper som vi efterfrågar i första hand är följande:

• Vårdbiträde/stödbiträde
  • Undersköterska
  • Sjuksköterska
  • Stödassistent
  • Arbetsterapeut
  • Sjukgymnast/fysioterapeut
  • Socionomer med erfarenhet av myndighetsutövning
  • Handledare inom socialpsykiatri
  • Stöd till boende i HVB/stödboende
  • Lokalvårdare
  • Kock
  • Köksbiträde/ekonomibiträde
  • Elevassistent/elevstödjare inom grundsärskolan
  • Personer med C-körkort (tung lastbil) och YKB-bevis

Jag vill skicka in en intresseanmälan

Andra intiativ

Det finns många fler initiativ hos både organisationer och andra former av nätverk. Det är fantastiskt att se! Är det något initiativ som du vill lyfta? Eller vill du göra något som inte finns med i kommunens volontärtjänst? Kontakta Lunds kommuns frivilligkraft så ska vi försöka att hjälpa dig vidare!

E-post: volontar@lund.se

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/bidra