Lunds stadsarkiv

Lunds stadsarkiv är slutarkiv för Lunds kommuns myndigheter och bolag. I Lunds stadsarkiv förvaras handlingar som ska bevaras och som inte längre är aktuella för kommunens förvaltningar och bolag. Handlingar som bevaras är till exempel byggnadsritningar, skolbetyg, avtal och nämndprotokoll.

De flesta handlingar som förvaras i kommunarkivet är allmänna offentliga handlingar, vilket innebär att alla får ta del av dem. Vissa handlingar kan omfattas av sekretess. På länken nedan kan du läsa mer om vad som gäller utlämnande av allmänna handlingar:

Här kan du läsa mer om offentlighet och sekretess i Lunds kommun

Besök Lunds stadsarkiv

Du är välkommen att besöka stadsarkivet på Arkivcentrum Syd måndag-fredag kl 9.00-12.00. Du kan boka in en annan besökstid med stadsarkivet efter överenskommelse. Kontaktuppgifter och besöksadress hittar du längst ner på sidan.
Hitta hit karta

Arkivcentrum Syd

Vill du veta mer om verksamheterna på Arkivcentrum Syd och vilka övriga verksamheter som finns där? Besök deras webbplats via länken nedan.

Besök Arkivcentrum Syds webbplats

Arkivens Dag 2020 - helt digitalt

På lördag den 14 november är det åter dags för Arkivens Dag. På grund av situationen i samhället, blir årets arrangemang på Arkivcentrum Syd i Lund helt och hållet digitalt. Ett antal organisationer som har sin verksamhet på Arkivcentrum Syd, har producerat filmer som på olika sätt speglar de arkiv som förvaras där. Lunds Stadsarkiv bidrar med ”Med storm, hagel- och regnbyar upprann dagen” – en film om Centrala Idrottsplatsen i Lund, berättad med utgångspunkt i stadsarkivets handlingar. Den och övriga filmer kan ses under dagen på lördag den 14 november och du gör det genom att klicka på länken här.

image227go.png

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/stadsarkivet