Katedralskolan

För dig som vill förändra världen!

Stort grattis till Marcus Karlsson och Louise Callmer, vinnarna av medarbetarpriset för ”Öppenhet”

Brinner du för Historia? Vill du inte bara läsa Historia utan du få uppleva, forska fram och förmedla historia på egen hand? Då är vår spetsutbildning något för dig! Välkommen på prova-på-aktivitet den 15/12

Måndagen den 13 november anordnade Katedralskolan en samhällsvetenskaplig konferens, av nationell klass, för sina elever. Konferensen handlade om krig och fred, diktatur och demokrati, säkerhetsfrågor och humanitära insatser med flera föreläsare.

Välkommen till oss på Katedralskolan

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Möt två, av våra många, företagsamma studenter från Ekonomiprogrammet i ett samtal kring Katte-andan, kreativitet, företagande och om varför de valde just Ekonomiprogrammet på Katedralskolan.

Vår mångåriga medarbetare, gymnasielärare Katarina Kvennberg, har tilldelats Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning i ämnet Historia. Prissumman är på 50 000 kronor med ytterligare 20 000 kronor till skolbiblioteket.

Utställningen handlar om desinformation i olika former och är skapad av elever och lärare vid Katedralskolan. Det är en utställning som vill göra besökaren uppmärksam på hur snabbt och effektivt lögner kan spridas idag och vad detta kan leda till.