På grund av stor brandrisk är det inte tillåtet att elda utomhus.
Läs mer om vad det innebär:
Eldningsförbud i Lunds kommun
Här hittar du svaren på vanliga frågor om betalning, bokning, åldersgränser och mer.
Du kan betala med bankkort eller swish i vår reception.
På Högevall så måste alla som ska gå in till badet betala entréavgift och vara ombytta till kläder i funktionsmaterial. Detta gäller oavsett hur mycket eller lite som du planerar att bada.
Nej. Vill du gå ut, även om det bara är för en kort stund, behöver du betala nytt inträde.
Innan du badar på Högevall ska du vara säker på att du är så ren som möjligt och det gör du genom att duscha naken med tvål.
Orenheterna på kroppen angrips av kloret i vattnet och du har kanske upptäckt att du ibland kan lukta klor i håret när du går hem. Din kropp och ditt hår luktar klor för att du inte var tillräckligt ren innan du hoppade ner i vattnet.
Efter ditt besök på Högevall så behöver du inte duscha.
Nej. För att få bada utan vuxen (18 år) så behöver du ha fyllt 12 år.
Vill du ha med egen matsäck går det fint att äta den på de omärkta bord som finns i närheten av vår klättervägg. Borden vid serveringen är reserverade för serveringens gäster.
Under helger och skollov brukar det vara många som vill besöka oss. Något lugnare brukar det vara under dagtid på ordinarie veckor om inget skollov eller röd dag inträffar.
Om du har fått träning på recept (FAR) kan du lösa ett 3-månaders medlemskort på vårt gym, Actic, där motionssimning ingår.
På Högevall gäller Kamratkortet, vilket ger dig som är ledsagare fri entré till Högevall. Alla med funktionshinder kan ansöka om Kamratkortet oavsett var du är bosatt.
Om du vill boka biljett till äventyret räcker det att du bokar biljett till de i sällskapet som betalar. I receptionen behöver ni sedan endast visa upp biljetterna för de som betalat och kamratkortet för den som använder det.
Mer information om Kamratkortet på lund.se
Så här arbetar vi med tillgänglighet
Hitta rätt omklädningsrum
Högevall utfärdar intyg om simkunnighet, och intyg om avklarad livräddning. Att få ett intyg är kostnadsfritt, men vi utför testerna i mån av tid. Lättast är det att besöka oss på vardagar runt klockan 10 på förmiddagen, eller klockan 14 på eftermiddagen. Anmäl i receptionen att du vill göra ett test, så guidar personalen där dig vidare.
Vill du ha ett intyg om avklarad livräddning, måste du själv ha med dig en vän att bogsera. Både du och din vän betalar inträde till Högevall.
Behöver du något särskilt intyg, till exempel till polisen, ska du skriva ut och ta med detta själv. Från oss på Högevall kan du få simmärkesintyg.
Vi behåller kvarglömt av ringa värde (under 100 kronor) i två veckor innan vi skänker bort det.
Du kommer själv in till anläggningen och tittar efter det du glömt.
Dyrare värdesaker lämnar vi in till polisen efter två veckor.
Det är LKP. Har du frågor kring parkeringen, kontakta LKP.
Telefon: 046-35 59 23
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?