Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Hedda Anderssongymnasiet har en tydligt högskoleförberedande karaktär. Du kommer att lägga grunden för dina vidare studier samtidigt som du är med och löser utmaningar i omvärlden tillsammans med dina kamrater på skolan.

Du utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och lär dig om teknisk utveckling. Utbildningen belyser även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Du läser fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Du lär dig att förmedla synpunkter, förklara sammanhang och dokumentera samt använda uttrycksformer anpassade till olika målgrupper. Utbildningen ger kunskaper om interaktiva och digitala medier. Du läser också kursen Entreprenörskap och kan arbeta med Ung Företagsamhet.

På Teknikprogrammet erbjuds två inriktningar, Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik. Oavsett vilken inriktning du går får du tillgång till vårt moderna Makerspace där du kan ta itu med dina utmaningar och inspireras av den kreativa miljön och den digitala tekniken.

Du får lära dig leda projekt med givna ramar i form av tid och resurser och genomför dina uppdrag i samverkan med externa aktörer och elever från skolans utbildningar. Du utvecklar din initiativförmåga, ditt ansvarstagande och ditt ledarskap.

Inriktningar

Inriktningen Teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Den ger fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik.


Inriktningen Informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Extra idrott

För dig som är idrottsintresserad finns möjlighet att redan i årskurs 1 läsa kursen Idrott specialisering.

Kontakta oss med dina frågor

Malin Dahlgren, Rektor
Telefon: 046-359 61 31
E-post:heddagymnasiet@lund.se

Relaterad information

Kontakt

Hedda Anderssongymnasiet

Besöksadress: Sankt Månsgatan 18
222 29 Lund 
Telefon: 046-359 61 30

E-post: heddagymnasiet@lund.se