”Vi formar Heddagymnasiet tillsammans”

Det är full rulle på Heddagymnasiet, personal rekryteras, lokalerna ställas iordning, mycket ska vara klart när eleverna kommer i augusti. Per Magnus Roxström är administrativ chef på Heddagymnasiet sedan 1 januari 2018.

- Som administrativ chef arbetar jag med fastighet, ekonomi, service och administration. Jag brukar säga att jag finns på skolan så att rektorerna kan ägna sig åt pedagogiken, eleverna, lärarna och vårdnadshavarna, säger Per Magnus Roxström.

Just nu förbereder Per Magnus inför tjuvstarten i höst, det är mycket som ska vara på plats för det ska bli bra både för elever och lärare. 

- Vi måste ha fina färdiga lokaler till eleverna som börjar. Det är viktigt att våra elever trivs på skolan, allt fokus ligger på det. Men jag är också intresserad av de pedagogiska delarna, vi formar ju skolan tillsammans. Det är därför jag tycker det är så roligt att jobba på Heddagymnasiet, säger Per Magnus Roxström.

Vi hämtar idéer från omvärlden”

- Vi har besökt några nystartade gymnasieskolor i Stockholm för att se hur de jobbar. Det var mycket intressant. Vi fick ta del av många idéer och tankar, allt från möblering och IT-lösningar till organisation och kommunikation. Vi jobbar mycket med kommunikationen, det är viktig att vi visar att vi finns och att eleverna vet vilka program vi erbjuder. 

På Heddagymnasiet planerar man även för ALC-konceptet (Active Learning Classroom) och Makerspace. ALC är en lärmiljö som är utformad för samarbete och Makerspace är en verkstadsliknande miljö som uppmuntrar till delning av kunskap, verktyg och idéer. Det kan vara 3D-printing, laserskärning och elektronik. Tillsammans skapar koncepten en miljö för utforskande, samarbete och innovation.

- Just nu planerar jag för båda koncepten, både möblering och teknisk utrustning. Vi tar in erfarenheter från våra andra gymnasieskolor i Lund och tittar t.ex. på olika 3D-skrivare. På Öppet hus 3 maj kommer elever och vårdnadshavare kunna titta på lokalerna och se spännande saker som Makerspace. Men det får bli en överraskning, säger Per Magnus Roxström.

Kontakt

Hedda Anderssongymnasiet

Besöksadress: Sankt Månsgatan 18
222 29 Lund 
Telefon: 046-359 61 30

E-post: heddagymnasiet@lund.se