"Min önskan är att kunna utbilda eleverna till att inte bara reagera utan även till att agera"

Henrik är utbildad lärare sen fyra år tillbaka och undervisar i juridik och samhällsvetenskap. Tidigare arbetade han som journalist men bestämde sig för att omskola sig till lärare.

Varför ville du bli lärare?

- Att vara lärare är ett väldigt konstruktivt yrke. Du får vara med och en del av processen kring inlärning och spridning av kunskap samt ta del av resultaten av detta. Det bästa är att du har en möjlighet att påverka unga positivt till att lära sig nya saker. Samtidigt lär man sig själv nya saker hela tiden också. Det är ett ständigt givande och tagande av kunskap. Dessutom är det väldigt roligt, säger Henrik Tofft.

Lund är en stad full av kunskap

Genom att söka en lärartjänst på Heddagymnasiet erbjöds Henrik en möjlighet att få arbeta i Lund, något han velat göra.

- Lund är en lärdomsstad och det känns inspirerande att få vara en del av detta. Dessutom är det en stor bonus att få jobb på en skola som Hedda. Det är häftigt att få lov att vara med från början och skapa något nytt från grunden. Att skolan även vill jobba programöverskridande kommer bli väldigt roligt, även om det kommer bli en utmaning. Att vara lärare är ett kreativt yrke och min önskan är att kunna utbilda eleverna till att inte bara reagera utan även till att agera. En möjlighet jag tror Hedda kan ge förutsättningar för, säger Henrik Tofft.