Hedda Anderssongymnasiet invigs

Den 23 november firade vi ett historiskt ögonblick när vi invigde Hedda Anderssongymnasiet, Lunds nyaste gymnasieskola. På plats fanns Utbildningsnämndens ordförande, Anders Ebbesson (MP), som höll invigningstal tillsammans med Johan Wester.

- Vi har jobbat med lärmiljö, vi har jobbat med kunskapsmiljö, vi har jobbat med visionen. Nu har vi nått första målet, Hedda Anderssongymnasiet finns. Hedda är född och jag önskar henne ett långt och framgångsrikt liv, sa Anders Ebbesson.

Nämndordförande Anders Ebbesson

Utbildningsnämndens ordförande, Anders Ebbesson (MP)

Johan Wester

Stämningen var på topp bland gäster,elever och personal när Rektor Malin Dahlgren och elevrådsordförande skulle klippa bandet. Som en överraskning dök vår egen Hedda Andersson upp och hjälpte till.

Bandklippning vid invigning

Rektor Malin Dahlgren, Hedda Andersson och elevrådsordförande

Under invigningen visades även Heddaelevernas innovativa arbeten i form av en utställning och filmvisning från höstens projektveckor.