Till nästa föregångare

Som elev på Hedda Anderssongymnasiet blir du inte en i mängden. Här kommer du att få vara med och påverka. Tillsammans med andra elever på skolan kommer du att få sätta dig in i utmaningar i omvärlden.

Heddagymnasiet är Lunds nyaste kommunala gymnasieskola. En skola utan traditioner i väggarna och med blicken riktad framåt. På Hedda tar vi tillsammans de första stegen mot att skapa en bättre framtid, för både dig och andra. Med en stark koppling till både samhälle och näringsliv arbetar vi redan från början med att lösa dagens och morgondagens stora utmaningar.

Du läser teknik- samhälls- natur- eller ekonomiprogrammet, men samarbetar ofta med andra för att med olika perspektiv börja lösa utmaningar i projektform. Alla nya elever får samma projektledarutbildning, tillgång till ett makerspace och möten med spännande samarbetspartners från omvärlden. Genom att odla kreativiteten, engagemanget och handlingskraften skapar du din egen väg vidare. Rustad för vidare studier och med ett sätt att samarbeta och hantera utmaningar som arbetsgivare vill ha och som samhället behöver.

Välkommen till Hedda.

Malin Dahlgren, Rektor