Nu springer de första pionjärerna ut från Hedda

Den 11 juni 2021 är en historisk dag. Då tar Heddas första elever studenten.

Ungdomar håller upp sina studentmössor i luften.

Det är fortfarande viktigt att vi alla tar vårt ansvar på allvar. Vi håller avstånd, vi skapar inte folksamlingar och vi följer Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Skånes rekommendationer. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Heddas utsläpp påbörjas kl 15.00 och pågår till strax efter kl 16.00.

Klasserna springer ut i följande ordning:

Ek18c: 15.00
Ek18b: 15.15
Ek18a: 15.30
Te18a: 15.45
Te18b: 16.00

Det är viktigt att det inte blir trångt på skolgården.

  • Utsläppet sker vid trappan vid huvudentrén. Se kartbild nedan.
  • Varje student kan bjuda in två gäster. Studenterna anmäler sina gäster i god tid i ett formulär som skolan skickat ut. Det kan till exempel vara kompisar, föräldrar eller syskon. Vid utsläppet tar gästerna emot på den särskilt inhägnade delen av gräset intill skolan och lämnar sedan skolan tillsammans.
  • Varje klass utsläpp kommer att livesändas så att de som inte kan delta på plats ändå kan vara delaktiga. Länken till livesändningen kommer endast att publiceras i Vklass av upphovsrättsliga skäl. Studenterna ansvarar för att sprida länken till sina närstående.
  • Gäster som är inbjudan till utsläppet bör komma till skolan tillsammans 15 minuter före utsläppet för studentens klass. Vi får inte ha folksamlingar inne på eller utanför skolan. Gäster får inte komma för tidigt med risk för att då behöva stå och vänta. Personal kommer vara på plats för att guida.
  • Gäster släpps in i det inhägnade området vid angiven punkt på karta nedan (IN) och släpps ut vid (UT).
  • Gäster är välkomna till fots, parkering runt skolan kommer inte att vara möjlig. Vi rekommenderar de parkeringshus som finns i närheten av skolan.
  • Det är viktigt att gästerna håller avstånd till andra gäster under utsparken. Markerade platser kommer att finnas för varje student.
  • Personer med symtom, även milda, som kan tyda på Covid-19 ska stanna hemma.

Karta som visar hur besökare vid studentutsläppet ska gå

Transportstyrelsen har förlängt de tillfälliga regler som tar bort möjligheten till att fira studenten med studentflak, karnevalståg eller motsvarande till och med den 30 juni 2021.
Transportstyrelsens information om studentflak

Folkhälsomyndighetens riktlinjer inför student och skolavslutningar

Vi ser fram emot att fira studenten tillsammans med er!
/Skolledningen på Hedda