Samtycke till behandling av fotografiska bilder

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i Sverige och inom hela EU. GDPR handlar i grund och botten om individens rätt till sin egen personliga information och att den behandlas och skyddas på rätt sätt.

Vi behöver din/dina vårdnadshavares samtycke för att kunna publicera bilder och filmer av dig i Heddagymnasiets olika kanaler. Samtycket ger oss tydlig information om vem som får vara med på bild och inte.

De fotografier och filmer som vi tar på dig som elev kommer att användas i Hedda Anderssongymnasiets kommunikationsarbete för att informera om skolans utbildningar, vision och aktiviteter. De kan publiceras i en eller flera av våra kanaler som tex. Heddagymnasiets webbplats och sociala medier som Facebook, Youtube och Instagram. Bilderna kan även komma att användas i broschyrer och andra trycksaker. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke.

Om du vill ge samtycke till att ditt barn blir fotograferat använder du blanketten nedan. Läs noga genom innehållet och kryssa för de alternativ som som du samtycker till. I blanketten kan du även läsa hur du tar tillbaka ditt samtycke.