Skola24 för vårdnadshavare

Här hittar du allt du behöver veta för att få tillgång till Skola24 och ditt barns frånvaro.

Hur gör jag för att logga in med BankID?

Du går till https://lund.se/skolportal och klickar på Skola24med Bank-ID för att logga in med BankID. Du anger ditt personnummer och kan sedan välja mellan att logga in med BankID eller Mobilt BankID.

Jag har inget Mobilt BankID, hur loggar jag in på Skola24?

Om du inte har något Mobilt BankID kan du logga in på Skola24 med användarnamn och lösenord. Detta gäller även för personer med skyddad identitet eller personer som saknar svenska personnummer.

Be skolan att de skickar ut en aktiveringskod till din e-postadress. Följ instruktionerna i mailet för att aktivera ditt konto samt skapa användarnamn och lösenord.
Du går till https://lund.se/skolportal och klickar på Skola24för vårdnadsh. för att logga in med användarnamn och lösenord.

Hur anger/uppdaterar jag min e-postadress och mitt mobilnummer i Skola24?

Det är mycket viktigt att du har rätt e-postadress och mobiltelefonnummer registrerat i Skola24. Annars kommer du inte kunna få viktiga notifieringar angående frånvaro. Du kommer inte heller kunna använda tjänsten för att återställa lösenord.

Gör så här:

  1. Logga in i Skola24 med någon av ovanstående metoder
  2. I vänstermenyn - gå till Inställningar à Mina inställningar
  3. Klicka på Ändra e-postadress och ange en giltig e-postadress. Avsluta med att klicka på OK
  4. Gör samma för mobilnummer

Hur loggar jag in på Skola24 MobilApp?

Du börjar med att ladda ner Skola24 MobilApp på din telefon eller surfplatta. Du loggar in med användarnamn och lösenord. Mobilt BankID fungerar inte i appen. Om du inte fått inloggningsuppgifter från skolan kan du själv skapa en inloggning:

  1. Du går till https://lund.se/skolportal och klickar på Skola24för vårdnadsh.
  2. Klicka på länken Aktivera konto för Skola24 MobilApp i vänstermenyn och ange därefter den e-postadress du har registrerat i Skola24 i fönstret som dyker upp
  3. Följ guiden för att generera användarnamn och lösenord

Användaruppgifterna som du genererar kan du sedan använda för att logga in i appen. Om
Bank-ID inte skulle fungera kan du även använda användaruppgifterna för att logga in via länken Skola24 för vårdnadsh. på skolportalen.

Jag försöker logga in med får nekad åtkomst, vad gör jag för fel?

Kontrollera att du angivit rätt inloggningsuppgifter och att du har internetåtkomst. Prova gärna annan webbläsare.

Om du blir nekad åtkomst till Skola24 eller du inte ser ditt barn/något av dina barn, så saknas det troligtvis en koppling till barnet i systemet. Vänd dig till barnets mentor med personnummer, namn, e-postadress och mobilnummer. Ta gärna även en skärmdump alternativt fotografera felmeddelandet du fått. Skriv ner hur du gjort för att logga in (mobil/surfplatta/dator och vilken webbläsare) så att det blir enklare att felsöka.