Nyhetsarkiv - Hedda Anderssongymnasiet

September

2020-09-10

Efterlängtat startskott i byggandet av framtidens skola

Så var det äntligen dags att påbörja byggandet av nya Hedda Anderssongymnasiet/Svaneskolan. Den nya skolan har ritats av Wingårdhs arkitekter i samarbete med danska AART och kommer att rymma närmare 2 000 elever, varav cirka 400 på högstadiet. Inflyttning beräknas till sommaren 2023.

2020-09-08

Nu går startskottet för bygget av vår nya skola

Den 9 september 13.30 tar vi första spadtaget, vi inleder bygget av Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan. Välkommen att följa ceremonin i livesändning.

Augusti

2020-08-31

Digitalt möte med alla vårdnadshavare

Vi hälsar alla vårdnadshavare välkomna till ett digitalt möte imorgon tisdag 1 september klockan 18.00. Logga in på Vklass, imorgon hittar du länk till Google meet. Mötet beräknas ta 1,5 timmar. Varmt välkomna!

2020-08-05

Välkommen till Hedda Anderssongymnasiet

Vi hälsar dig varmt välkommen till Hedda Anderssongymnasiet och din tid som gymnasieelev hos oss! Uppropet är 18 augusti i aulan på adressen Byggmästaregatan 2, precis bakom Lund centralstation.

April

2020-04-30

Historia är på väg att skrivas – Heddas Studentkommité träffas för första gången

I måndags hölls ett historiskt möte i Heddas historia. För första gången på vad som känts som en evighet, återvände några utvalda elever på skolan för ett mycket viktigt möte. En representant från varje klass tillsammans med elevkåren, kommer från och med denna dag utgöra den eminenta Studentkommitén. Tillsammans ska de redan nu börja smida storslagna planer inför nästa vår då de allra första studenterna någonsin ska sparkas ut från Heddagymnasiet!

2020-04-24

Nu kan Lunds kommuns gymnasieelever hämta skollunch

Från och med måndagen den 27 april kan gymnasieleverna hämta sin lunch på utvalda grundskolors skolkök. Eleverna beställer lunchen via en e-tjänst.

Mars

2020-03-18

Distansundervisning i gymnasieskolan och vuxenutbildningnen

Från och med den 18 mars 2020 ska alla elever på gymnasieskolorna och vuxenutbildningen i Lund studera hemifrån enligt schema. Rekommendationerna gäller inte gymnasiesärskolan.

Februari

2020-02-27

Med fokus på energi

En tidig fredagsmorgon på Heddagymnasiet klev Furat och Tobias in på entreprenörskapslektionen. De möttes där av flera gäspningar och trötta blickar från sina klasskamrater. För att råda bot på denna morgontrötthet, hade många tagit med sig energidryck som de nu satt och sippade på. De visste sedan tidigare och precis som skolan även påpekat, att dessa energidrycker inte är speciellt hälsosamma. Med ens fick de en idé. Kanske fanns det ett sätt att lösa trötthetsproblemet på ett annat sätt?

Januari

2020-01-28

Informationskväll för årskurs 1

Den 27:e januari hade vi informationskväll för vårdnadshavare i årskurs 1 gällande studiestrategier, ordningsregler samt studieval som ska göras i gymnasiet.