Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hur är det att studera på Komvux? Eleven Muhammed berättar

Muhammed Zahid Alalo är 24 år och kommer från Syrien. Han har bott i Sverige i 1,5 år och läser just nu matte på gymnasienivå och grundläggande engelska 3 på här på Komvux.

Komvux elev sittande vid bord.

Kan du berätta lite mer om kurserna du läser?

Jag har börjat från noll här på Komvux. Från SFI, vidare till grundläggande kurser i svenska, engelska och matte. Det är ungefär 5 eller 6 lektioner i veckan. På Komvux har vi duktiga lärare som undervisar jättebra. De undervisar på ett sätt som gör att eleverna förstår informationen och blir godkända. De brukar även ta upp exempel från verkligheten och koppla det till undervisningen. Jag trivs mycket bra här.

Går du på Kompassen också?

Ja! Om man vill få stöd och hjälp så finns det här på Kompassen. Man kan titta på skärmarna här på Komvux och se tiderna för när stödet för vilken kurs/ämne det är och vilken lärare som håller i det. Då kan man komma dit. Jag har provat det och det funkar jättebra. Om man inte känner sig stark i ett ämne så kommer man till Kompassen. Där kan lärarna förklara ämnet mer ingående.

Vad vill du göra efter Komvux?

Efter Komvux vill jag läsa till Nätverkstekniker via en yrkesutbildning. Förhoppningen är att då få ut min gymnasieexamen, för sedan att kunna söka in till universitet och uppnå mitt mål. Efter min gymnasieexamen hoppas jag på att kunna jobba som nätverkstekniker och studera samtidigt.

Skulle du rekommendera andra att läsa på Komvux?

Ja, jag rekommenderar andra att läsa här. Dels för att lärarna är duktiga och dels för att det finns mycket hjälpmedel för att eleverna ska förstå lektionerna på bästa sätt.

Vad skulle du vilja ge för tips till någon som funderar på att läsa på Komvux?

Att komma på lektionerna. Om man sällan kommer missar man informationen.

Vad tycker du är det bästa med Komvux?

Att man kan komma till biblioteket och sitta och studera, att det finns ett lugnt ställe att studera på. Det finns även en cafeteria om man vill ha kaffe eller fika. Man kan träffa vänner och klasskamrater som man kan samarbeta tillsammans med. Något mer som är bra med Komvux är att man kan jobba och studera samtidigt. Det är flexibelt och det finns många möjligheter för de som väljer att läsa här.

Uppdaterad:

Dela sidan: