Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Festlig invigning av nya lokaler

Den nya byggnaden Q på Campus Vipan, även kallad Hjärtat, invigdes under festliga former 27 februari. Invigningstal, tävlingar och musik avlöste varandra och feststämningen var på topp.

Byggnad Q på Campus Vipan har tre plan och innehåller bibliotek, tillagningskök, café, matsal och utbildningssalar. Här kommer Vård- och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet på Komvux att hålla till.

I det nya huset har man satsat mycket på metodsalar till vårdundervisning och naturkunskap. Skolbiblioteket får en mer framskjuten position, det ligger en undervisningssal i nära anslutning så man ska kunna ha undervisning i närheten av biblioteket. Trots att det är många elever och personal i huset vid invigningen är ljudnivån mycket bra.

Både Vipans och Komvux lärare har tillsammans varit med och bidragit till utformningen av metodsalarna ihop med arkitekter och skolledning. Kristian Berghult som är biträdande rektor på Komvux ser bara positiva effekter av att kunna samla yrkesutbildningar på samma ställe och många vinster med att arbeta tillsammans med Vipans utbildningar på gymnasienivå.

- Jag har följt hela bygget, det blir finare för varje gång man är här. Det är både vackert och funktionellt. Många av metodövningarna inom Vård- och omsorgsprogrammet kommer nu att kunna göras här på plats. Lärarna ser fram emot att komma hit och ha metodövningar i moderna salar, säger Kristian.

Kristian Berghult, biträdande rektor på Komvux
Utbildningsdirektör Stefan Norrestam klipper bandet vid invigningen.

Uppdaterad:

Dela sidan: