Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.
Igår var det dags för Heddas ekonomi- och samhällselever i årskurs två att stiga in i Draknästet. De har den senaste tiden jobbat hårt med att tagit fram sin affärsidé till sitt UF-företag och nu är det dags för nästa steg.
I Draknästet fick de pitcha sina idéer, beskriva sin affärsidé, målgrupp, prissättning, sitt hållbarhetstänk, marknadsföring och försäljning av varan eller tjänsten. Drakjuryn bestod bland annat av externa aktörer från olika företag och Heddas externa råd som kommit för att lyssna, ge goda råd och tips till UF-företagarna för att göra affärsidéerna lyckade. Ekonomieleverna fick bland annat träffa en jury bestående av Niklas, Peter och Arne tillsammans med Lisa, och samhällseleverna Caspian, Non, Karolin och Frank.
Niklas som suttit med i juryn tidigare tycker att UF är ett väldigt bra sätt att jobba med entreprenörskap och lära sig om företagande.
- Jag tycker att alla affärsidéer vi fått ta del av idag har hållit väldigt bra kvalitet och det har gjorts ytterligare ett lyft av nivån sedan förra gången jag satt med i Draknästet. Det är kul att se! Säger Niklas.
Det ligger mycket tankekraft bakom affärsidéerna. Produkterna är framtagna bland annat baserat på marknadsundersökningar och mycket fokus läggs på hållbarhet i både produkt, tillverkning och transporter. Levererade man en riktigt bra pitch som en av drakarna kände att man ville investera i fick man även med sig en liten investeringssedel.
Att få slängas in i Draknästet är en första viktig del i processen för sitt UF-företagande och för att få feedback på sin idé.
- Nu är det dags för eleverna att ta till sig alla tips och råd och utveckla sin affärsidé och komma igång med säljandet på riktigt. För fler försäljningstillfällen kommer framöver, enligt Ung Företagsamhet (UF) ska det ske minst två försäljningstillfällen per år, berättar Anna Ström som är lärare på ekonomiprogrammet.
Uppdaterad: