Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter i att arbeta i kök. Det är ett serviceyrke där du ofta har kontakt med människor. Vill du fortsätta att fördjupa dina kunskaper efter utbildningen kan du komplettera med kurser för mer matlagning.
Utbildningen kombinerar gymnasiekurser och svenska för invandrare. Teori varvas med praktik. Du lär dig arbeta i storkök, personal- och skolmatsalar, delikatessdiskar, café, sjukhus och andra miljöer där mat serveras. Dina arbetsuppgifter kan variera, men typiska uppgifter är:
Det är ett serviceyrke där du ofta har kontakt med människor. Yrket kräver samarbetsförmåga, god hygien och ett öga för ordning och säkerhet i kök.
Kursinnehåll kombinationsutbildning arbete inom kök
Kurser och nivå | Poäng | Kurskod |
---|---|---|
Livsmedel- och näringskunskap nivå 1 | 100 | LIVM1000X |
Matlagning, nivå 1 | 100 | MATG1000X |
Orientering Yrkessvenska grund | 100 | VGROR1F |
Matlagning, nivå 2 | 100 | MATG2000X |
Färskvaror och delikatesser, nivå 1 | 100 | FARS1000X |
Orientering Arbetsliv och Arbetsmarknad | 100 | VGRORI1H |
Service och bemötande, nivå 1 | 100 | SERV1000X |
Matlagning, Nivå 3 | 200 | MATG3000X |
Studieplats: Komvux, Glimmervägen 12, Lund och Campus Vipan, Vipeholmsvägen, Lund.
Utbildningsanordnare: Komvux Lund.
Kursstart: 12 januari
Ansök: 1-31 oktober
Utbildningslängd: 58 veckor. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.
Behörighetskrav: Studieväg 1 och 2, kurs C eller D. För C-kursen gäller att du kommit halvvägs i kursen.
Under utbildningen ingår en period av självstudier mellan 2025–12–22 till 2026–01–02.
Du blir intervjuad och testad kring motivation och intresse.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?